Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2024

Κορονοϊός: Το πιο δύσκολο σύμπτωμα της παραλλαγής «XEC» το 2024 Η νέα παραλλαγή «XEC» του κορονοϊού φέρνει όχι επικίνδυνα αλλά δύσκολα συμπτώματα στον ασθενή.




ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

 

 


Εξαπλώνεται σε Αμερική και Ευρώπη η νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού με την ονομασία «XEC». Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η υποπαραλλαγή «XEC» του κορονοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία και έκτοτε έχουν βρεθεί κρούσματα σε Ολλανδία, αλλά και σε άλλα μέρη της Δυτικής Ευρώπης.

Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν ότι μόλις ξεκίνησε, αφού από τον Ιούνιο έχει εντοπιστεί σε τρεις ηπείρους, ενώ όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο αναμένουν οι ειδικοί ότι θα εξαπλώνεται.
Τα συμπτώματα του κορονοϊού το 2024

Σύμφωνα με την Daily Mail το στέλεχος, το οποίο είναι ένας συνδυασμός των παραλλαγών KS.1.1 και KP.3.3, προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που εμφανίζουν οι κοινές ασθένειες όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.


Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, συνεχή βήχα, απώλεια της αίσθησης της γεύσης ή της όσφρησης, δύσπνοια και αίσθημα κόπωσης ή εξάντλησης.

Επίσης, περιλαμβάνονται συνηθισμένα συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, όπως πονοκέφαλος, πονόλαιμος, βουλωμένη μύτη ή καταρροή, καθώς και απώλεια όρεξης, αλλά και αδιαθεσία.


Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης, ότι αυτή η παραλλαγή έχει μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα νιώσουν μια βελτίωση μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά για άλλους μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος και μερικοί μπορεί να χρειαστούν ακόμα και νοσηλεία.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα τελευταία νέα για τον κορονοϊό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου