Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

Ο Κασσελάκης ρίχνει γέφυρες (και) με τον Τσίπρα «Είμαι βέβαιος πια για τις ενδογενείς αντιστάσεις που αντιμετώπισε ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2019-23», ανέφερε μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο Στέφανος Κασσελάκης.




ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 
 


Αποστάσεις από τον δημόσιο διάλογο με φόντο τα εσωκομματικά ζητήματα στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στις 8 Σεπτεμβρίου, και την έγκριση της πρότασης μομφής εναντίον του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην εμπλακεί σε ίντριγκες, «διαρροές», «κύκλους» και… τετράγωνα, προετοιμάζοντας μαζί με το επιτελείο του τις στοχευμένες επισκέψεις που θα κάνει το επόμενο διάστημα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.


Το διάστημα αυτό και η απομάκρυνση από τις εσωκομματικές διαμάχες των τελευταίων εβδομάδων που μόνο ως αρρωστημένες μπορεί να τις χαρακτηρίσει κάποιος, λειτούργησαν ευεργετικά μάλλον για τον ίδιο, κάτι που γίνεται αντιληπτό από το άρθρο του στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Documento.

Με το κείμενο 1.325 λέξεων ο Στέφανος Κασσελάκης εξέπεμψε μια ηρεμία που την έχουν ανάγκη όσο ποτέ οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του κόμματος. Απέφυγε εμπρηστικές εκφράσεις, εμφανίστηκε ενωτικός και χρησιμοποίησε ξανά τον όρο «ριζοσπαστική αριστερά» που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα μπει κάτω από το «χαλί».






Ο Στέφανος Κασσελάκης, επίσης, όχι μόνο απέφυγε οποιαδήποτε μομφή κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά επιχείρησε να ρίξει «γέφυρες» και με τον ίδιο, αλλά και με τους υποστηρικτές του, βάζοντας απέναντι όσους επιμένουν να θέλουν ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ στενών κομματικών και ιδεολογικών αγκυλώσεων. «Είμαι βέβαιος πια για τις ενδογενείς αντιστάσεις που αντιμετώπισε ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2019-23. Γιατί παρόμοιες αντιστάσεις αντιμετώπισα κι εγώ επί 11 μήνες στη δική μου προσπάθεια αλλαγών», ανέφερε στο άρθρο του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με τις πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία της επίσημης κατάθεσης της υποψηφιότητας του να είναι διφορούμενες, ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε και πάλι μπροστά τη «βάση» του κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη για «τεκτονικές αλλαγές».


«’Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου’. Δεν είναι δικό μου σύνθημα. Το βρήκα ως παρακαταθήκη. Ένα σύνθημα που όμως δεν έγινε ποτέ πράξη. Ήρθε η ώρα», σημείωσε στο άρθρο.

Και έχει δίκιο.

Το restart μετά την ήττα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 δεν έγινε ποτέ. Κάτι η πανδημία, κάτι η κωλυσιεργία στην Κουμουνδούρου, έμεινε στα… χαρτιά.


Μ. Καλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου