Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Οι 4 εκατ. λόγοι για το «ξυλίκι» στον ΣΥΡΙΖΑ Το παράδοξο στον ΣΥΡΙΖΑ και το... Εγχειρίδιο του καλού Σταλινικού.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

 

 


Το «ξυλίκι» που παίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα δεν χρειάζεται περισπούδαστες αναλύσεις. Μια ομάδα στελεχών, οι «87» δεν θέλουν τον Κασσελάκη. Ούτε ως Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ ,ούτε να τον βλέπουν γενικά.

Στα πολιτισμένα κόμματα, η λύση είναι απλή: γίνονται εκλογές, κατεβάζουν τον δικό τους υποψήφιο, κερδίζει τον Κασσελάκη και τελεία και παύλα.


Εδώ έχουμε το παράδοξο: μπορεί τα στελέχη να μην θέλουν τον Κασσελάκη, τον θέλει όμως ο κόσμος. Ο οποίος ψηφίζει.

Τι κάνουμε λοιπόν; Ανατρέχουμε στο Εγχειρίδιο του καλού Σταλινικού και ψάχνουμε τη λύση. Να τον διαγράψουμε, να ακυρώσουμε την υποψηφιότητά του. Ευτυχώς οι «βαριές λύσεις», φυλάκιση-βασανισμοί-εξορία, εξαιρούνται.







Αυτή είναι η ουσία. Τα διαδικαστικά, όπως είναι το πόθεν έσχες, τα εξώδικα, ότι είναι παλιόπαιδο, ότι μιλάει άσχημα, δεν έχει τρόπους, κάνει κακές παρέες, ότι πέρασε το φανάρι με κόκκινο και άλλα αντίστοιχης σταλινικής αισθητικής είναι προσχηματικές δικαιολογίες, ικανές να πείθουν μόνο τους αφελείς. «Ο Κασσελάκης στην πυρά» είναι η ουσία.

Τώρα η «άλλη» ουσία, ότι δηλαδή με όλες αυτές τις σαχλαμάρες, ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ολοταχώς στο 3% και στην απαξίωση, κανείς δεν ασχολείται. Τα 4 εκατ. τον χρόνο από την κρατική επιχορήγηση να είναι καλά, τα βουλευτικά και τα κομματικά μισθά να πέφτουν κανονικά, τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί να είναι «απίκο» και όλα τα άλλα να πάνε να «νυμφευθούνε».


Ρ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου