Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024

Σφυροκόπημα της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 50 ρουκέτες - Νέος βομβαρδισμός στον Λίβανο με 10 νεκρούς Ακόμη μία νύχτα έντασης και βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή. Νέος συναγερμός στον Λίβανο το πρωί της Τετάρτης.







 
 


Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. Η χθεσινή νύχτα ήταν φονική, με τουλάχιστον 10 ανθρώπους να σκοτώνονται και 15 να τραυματίζονται από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου.






The Israeli army conducted a series of raids on the Lebanese town of Qana, resulting in 10 dead and over 15 wounded. pic.twitter.com/qL0yitDrxw— Gaza Notifications (@gazanotice) October 15, 2024



Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης τους ενοίκους ενός συγκεκριμένου κτιρίου στα νότια προάστια της Βηρυτού, με σχετική προειδοποίηση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ. 
Vidverto Player


Οι Ισραηλινοί, όπως αναφέρει το Reuters έπληξε να προάστια της Βηρυτού μετά από αρκετές ημέρες. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

Το βράδυ της Τρίτης όμως δεν ήταν ήρεμο ούτε για τους κατοίκους του Ισραήλ, όπου η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες στα βόρεια.


«Πολλά βλήματα αναχαιτίστηκαν» και άλλα έπεσαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, ανέφερε ο IDF.

Από την πλευρά του, το φιλοϊρανικό κίνημα του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, υπογραμμίζοντας πως εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της ισραηλινής πόλης Σάφεντ.

Υπενθυμίζεται πως ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί τον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ.


Από την 8η Οκτωβρίου 2023, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο ανέρχεται σε 2.350 και των τραυματιών σε 10.906, σύμφωνα με απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου