Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024

Θρίαμβος Ανδρουλάκη: Ανοικτό προσκλητήριο, στόχος η κυβέρνηση, ενωτικό κάλεσμα στους συνυποψήφιους Για δεύτερη φορά Ανδρουλάκης με 60% στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα πολιτικά μηνύματα.




INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 
 


Ο Νίκος Ανδρουλάκης πέτυχε σαρωτική νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στην προεδρία του κόμματος με ποσοστό 59,92%. Στην ομιλία του εμφανίστηκε ενωτικός και απηύθυνε κάλεσμα στους συνυποψηφίους του για να σταθούν μαζί στην πρώτη γραμμή. Απευθυνόμενος στους προοδευτικούς πολίτες τους κάλεσε να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ για να μπει ένα τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και τη μεγάλη ευθύνη να με εμπιστευτείτε ξανά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες νίκες γίνονται όταν είμαστε ενωμένοι, δυναμικοί απέναντι στη συντήρηση. Μαζι μπορούμε, μαζί θα κερδίσουμε».


«Έχουμε χρέος να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νέες γενιές. Ειδικά τώρα που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίας ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας», τόνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχάρη τους συνυποψηφίους του, υπογραμμίζοντας πως με τη στάση τους έδειξαν την πολιτική ωριμότητα και τα ποιοτικά στοιχεία που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ. Τους κάλεσε δε από αύριο όλοι τους «να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα». «Μαζί θα προχωρήσουμε, χωρίς λαϊκισμό, με σοβαρό και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, με δυναμισμό. Και πάνω απ' όλα με πολιτικό ήθος, γιατί για μένα η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική. Αλλά είναι ταυτόσημες». «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», είπε και πρόσθεσε: «Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη».





«Από αύριο θα πάμε το ΠΑΣΟΚ ψηλότερα, εκεί που αξίζει στην ιστορία και την προσφορά του. Τα δύσκολα είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τελειώσει η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Να τελειώσει η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η διαφθορά», δήλωσε, επευφημούμενος από δεκάδες στελέχη και μέλη του κόμματος με ενθουσιώδη συνθήματα.








«Το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί με αξιοπιστία, με ενότητα, με σοβαρότητα και προτάσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων», επισήμανε και μιλώντας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα ανέφερε: «Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία, να θωρακίσουμε το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, να διασφαλίσουμε φθηνή και αξιοπρεπή στέγαση, να κάνουμε την οικονομία μας πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική», συμπλήρωσε.

«Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας», δήλωσε και κατέληξε: «Απευθύνω ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Σας υπόσχομαι πως θα αγκαλιάσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες σας. Έχουμε χρέος να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές τη ΝΔ. Θα δώσω λοιπόν όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα για να νικήσουμε τη ΝΔ και είμαι σίγουρος πως μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».
Θριαμβευτική υποδοχή Ανδρουλάκη στην Χαριλάου Τρικούπη





Υποδοχή του Ν. Ανδρουλάκη μετά τον θρίαμβο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ #εκλογες_ΠΑΣΟΚ pic.twitter.com/Vn3xsDhuoK— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) October 13, 2024







Ομιλία Ανδρουλάκη μετά τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές #εκλογες_ΠΑΣΟΚ #Ανδρουλάκης pic.twitter.com/xLPd92amLH— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) October 13, 2024









Τα τελικά αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:Νίκος Ανδρουλάκης 59,92% (125.820)
Χάρης Δούκας 40,08% (84.149)

Συνολικά ψήφισαν 213.781 σε 908 εκλογικά τμήματα της χώρας και 19 εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια:

Περιφέρεια ΑττικήςΑνδρουλάκης 60,39%
Δούκας 39,61%

Περιφέρεια ΚρήτηςΑνδρουλάκης 82%
Δούκας 18%

Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΑνδρουλάκης 66, 96%
Δούκας 33,04%

Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΑνδρουλάκης 58,24%
Δούκας 41,76%

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & ΘράκηςΑνδρουλάκης 56,41%
Δούκας 43,59%

Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΑνδρουλάκης 57,7%
Δούκας 42,3%

Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΑνδρουλάκης 55,47%
Δούκας 44,53%

Περιφέρεια ΠελοποννήσουΑνδρουλάκης 54,03%
Δούκας 45,97%

Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΑνδρουλάκης 55,05%
Δούκας 44,95%

Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΑνδρουλάκης 55,18%
Δούκας 44,82%

Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΑνδρουλάκης 55,25%
Δούκας 44,75%

Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΑνδρουλάκης 52,97%
Δούκας 47,03%

Περιφέρεια ΗπείρουΑνδρουλάκης 49,74%
Δούκας 50,26%
Δούκας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας

Ο Χάρης Δούκας σε δήλωσή του, αποδεχόμενος την ήττα του, θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που τίμησαν την υποψηφιότητά του και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την νίκη του. Στην δήλωσή του ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που στήριξαν την υποψηφιότητά μας.

Καταφέραμε να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή».







Π. Γερουλάνος: «Ενωμένοι ξεκινάμε τον αγώνα για το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Ο Παύλος Γερουλάνος, που ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο με οριακή διαφορά από τον Χάρη Δούκα, τόνισε μετά τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη πως «προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές».

Όπως είπε «από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Αναλυτικά η δήλωσή του που αναρτήθηκε στο : «Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο.


Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού.

Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».


Μήνυμα Διαμαντοπούλου σε Ανδρουλάκη: «Να συνθέσει όλες τις απόψεις και τα ρεύματα»

Στην πρώτη της αντίδραση μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, η Άννα Διαμαντοπούλου κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και «να συνθέσει όλες τις απόψεις και τα ρεύματα». Ζητούμενο κατά την ίδια είναι «να φανεί όχι απλά μια ενότητα, αλλά ενότητα με σχέδιο».

Ζήτησε επίσης από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει το κόμμα σε Συνέδριο, επιλέγοντας τα πρόσωπα που θα δώσουν το μήνυμα μίας νέας αρχής. «Πιστεύω βαθιά ότι έχεις την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει Μεγάλο και Κυβερνών. Είμαστε μαζί σου!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ.



Κατρίνης: «Από αύριο ένας και μόνο στόχος: Να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης «έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» τόνισε ο Μ. Κατρίνης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, συγχαίροντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη νίκη του. «Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Χάρη Δούκα, όσο και στον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Νάντια Γιαννακοπούλου για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτή την άψογη δημοκρατική διαδικασία που ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ», είπε και πρόσθεσε:

«Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι σε αυτό τον στόχο. Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι ξεκάθαρη: ενότητα και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια. Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, να αποτελέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να νικήσει στις επόμενες εκλογές».


SMS Γιαννακοπούλου σε Ανδρουλάκη: «Να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ»

Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο δικό της μήνυμα με SMS προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε: «Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια «θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου