Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Πέθανε η εφοπλίστρια Αθηνά Μαρτίνου - Ήταν 97 ετών Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας, Αθηνά Μαρτίνου.




 
 


Σε ηλικία 97 ετών πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου. Η γνωστή εφοπλίστρια άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή (11.10.2024).

Η Αθηνά Μαρτίνου, που έμεινε γνωστή με το όνομα «Νουνού», ήταν μια από τους πρωτοπόρους στη διεθνή θαλάσσια βιομηχανία διεθνώς, ενώ ίδρυσε την Thenamaris Ships Management, ναυτιλιακό κολοσσό.


Το 1971 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειάς της και μαζί με τους γιούς της Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management, κατορθώνοντας το 1975 να φτάσει τον στόλο της στα 36 πλοία.

Το 1991, αποφασίζει να παραδώσει τα ηνία στα παιδιά της. Ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime.



Το 1997, ο Ανδρέας προχώρησε στην ίδρυση της ναυτιλιακής Minerva Marine, αφήνοντας στο τιμόνι της μητρικής εταιρείας Thenamaris τον Ντίνο. Στη Minerva πλέον έχει αναλάβει ο γιος του Ανδρέα, ο Ανδρεάς junior και στη Thenamaris ο Νικόλας Μαρτίνος γιος του Ντίνου.

Η κηδεία της Αθηνάς (Νουνού) Μαρτίνου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου