Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Ισραήλ: Το μήνυμα Χέρτζογκ σε Λιβανέζους και Ιρανούς για ξεσηκωμό Για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ισραήλ έδωσε συνέντευξη στο Al-Arabiya.





ASSOCIATED PRESS

 
 


Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο αραβικό δίκτυο Saudi Al-Arabiya για τις εξελίξεις στον Λίβανο και την ένταση με το Ιράν.

Ο κ. Χέρτζογκ επανέλαβε πως το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα και υπογράμμισε ότι ο στόχος της χώρας του δεν ήταν οι άμαχοι. Όπως τόνισε, γίνονται όλες οι προσπάθειες ώστε οι στρατιωτικές επιχειρήσεις να αποκλείσουν τέτοιες απώλειες.


Σε ερώτηση για το τι αναμένεται να κάνει το Ισραήλ με το Ιράν ο Χέρτζογκ ζήτησε κοινό μέτωπο και συσπείρωση των πολιτών του Ιράν αλλά και του Λιβάνου και σύμπραξη με το Ισραήλ.

«Θέλω να απευθυνθώ στον λαό του Λιβάνου και στον λαό του Ιράν: Ξυπνήστε! Εάν σταθούμε ενωμένοι μπροστά στο πρόσωπο του κακού μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».



«Αν το αντιμετωπίσουμε μαζί, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να δημιουργήσουμε μια δομή παρόμοια με το ΝΑΤΟ στην περιοχή που εμποδίζει τον ριζοσπαστισμό», λέει.





Israel-Gaza War: President of Israel @Isaac_Herzog believes that the first anniversary of the October 7th attacks will be one of “pain and agony” for the entire country.Watch in full here: https://t.co/ixOIW36FTw@therealrizkhan | #RKShow pic.twitter.com/Bnd9kgxNep— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) October 6, 2024




«Αυτός ο πόλεμος έγινε εναντίον μας από την αυτοκρατορία του κακού, από το Ιράν και τους εντολοδόχους του. Έχουμε 101 ομήρους στα μπουντρούμια της Γάζας, σε απέραντο πόνο. Πολεμάμε στη Γάζα και στον Λίβανο. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την εξίσωση και να φέρουμε ελπίδα στους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής».


Error loading embed...



Ο Χέρτζογκ αποκαλεί τη στιγμή «μια χρυσή ευκαιρία για τις δυνάμεις που θέλουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν με νέες ιδέες και νέα σχέδια ώστε να επιλυθεί η σύγκρουση».


«Οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον ως γείτονές μας, και εμείς αξίζουμε μια καλύτερη μέρα και καλύτερο μέλλον ως γείτονές τους», λέει.

Η συνέντευξη:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου