Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2024

Ο Ανδρουλάκης αρχίζει να αλλάζει το ΠΑΣΟΚ (σσ Πόσο...αλλαγμένο θα είναι ενα ΠΑΣΟΚ με Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου;)







 
 


Εκπέμποντας το μήνυμα της ενότητας αρχίζει η επόμενη ημέρα του Νίκου Ανδρουλάκη, εκ νέου, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η στόχευση είναι να αξιοποιηθεί στο μάξιμουμ η δυναμική που καταγράφηκε όλη αυτή την περίοδο για την Χαριλάου Τρικούπη και την έχουν φέρει να είναι αυτή, επί της ουσίας, την δεδομένη στιγμή, ο βασικός αντίπαλος της «γαλάζιας» κυβέρνησης.

Ο στόχος για τον Ανδρουλάκη είναι στο τέλος του δρόμου το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί την κυβερνητική εναλλακτική που θα επικρατήσει της ΝΔ. Στον δρόμο για τις εθνικές κάλπες, στο διάστημα που ανοίγεται μέχρι τότε, η ηγεσία Ανδρουλάκη θέλει το ΠΑΣΟΚ να αποτυπώσει πως αποκτά, και καθημερινά κατακτά, κυβερνητική προοπτική.


Προς αυτή την την κατεύθυνση, δείχνοντας μαζί πως το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές και ελήφθη, ο Ανδρουλάκης θα αξιοποιήσει παλιά και νέα πρόσωπα αλλά και τους αντιπάλους του στην μάχη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις-«κλειδιά» τόσο σε επίπεδο κόμματος όσο και στο κοινοβουλευτικό τερέν. Σταδιακά, από τις επόμενες ημέρες, όπως λένε οι πληροφορίες, θα βγαίνουν προς τα έξω οι πρωτοβουλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάταξη δυνάμεων του Κινήματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να αξιοποιηθούν σε κομβικά πόστα και κρίσιμα κομματικά πεδία, χωρίς κανείς να αποκλείει, αυτά της διαμόρφωσης στρατηγικής και προγράμματος.
Κύκλος επαφών

Όλα, πάντως, θα μπουν στις ράγες μετά από έναν κύκλο επαφών και συναντήσεων που θα «τρέξει» η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έτσι ώστε να «κουμπώσουν» τα πρόσωπα και οι ρόλοι σε επιτελικό επίπεδο. Ούτως ή άλλως ο Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι όλοι θα αξιοποιηθούν. Αυτό αποτέλεσε, σε κάθε περίπτωση, μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του επανεκλεγμένου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως δεδομένη είναι η δημιουργία ενός επιτελικού κέντρου στρατηγικού σχεδιασμού στην Χαριλάου Τρικούπη. Μια ομάδα αιχμής από στελέχη που θα συνεδριάζουν τακτικά, ενδεχομένως ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, καθορίζοντας τις κινήσεις στη σκακιέρα με βάση την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Αυτό σε συνδυασμό με τις καθημερινές συσκέψεις του «πρωινού καφέ» που εκτός των άμεσων συνεργατών του Ανδρουλάκη μένει να δει κανείς ποια πρόσωπα θα παίρνουν ακόμα μέρος στη διαμόρφωση της επικοινωνιακής τακτικής που θα εφαρμόζει καθημερινά η Χαριλάου Τρικούπη.








Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν και για «ανασχηματισμό» εντός του κοινοβουλευτικού τερέν. Μένει να διαπιστωθεί το εύρος των αλλαγών στην κοινοβουλευτική διάταξη. Η Βουλή για το ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι, πλέον, ο χώρος που θέλει να «χτίσει», βάζοντας τα θεμέλια της κυβερνησιμότητας. Επεξεργασία θέσεων, παραγωγή προτάσεων, «ένταση» και δυναμισμός στον χώρο παραγωγής και άσκησης πολιτικής. Να καταγραφεί, δηλαδή, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, πως είναι το ΠΑΣΟΚ που βάζει την ατζέντα στην πολιτική πραγματικότητα.

Σε μια συνθήκη, μάλιστα, ιδιαίτερη για το ΠΑΣΟΚ καθώς με βάση τα όσα εξελίσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να καταστεί το ΠΑΣΟΚ η αξιωματική αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου