Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα: Συνελήφθησαν εφοριακοί και ένας λογιστής Το κύκλωμα στην Κέρκυρα δρούσε με τον ίδιο τρόπο με αυτόν της Χαλκίδας εκβιάζοντας πολίτες για μεγάλα χρηματικά ποσά.






 
 


Στην εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα με την εμπλοκή 4 υπαλλήλων Εφορίας και ενός λογιστή προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για κύκλωμα που δρούσε με τον ίδιο τρόπο με το κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας, δηλαδή είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό υπαλλήλων.


Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χαλκίδας απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους προκειμένου να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Η δικογραφία συντάχθηκε μετά από συνεργασία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα.





«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε για την νέα επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος: «Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα». «Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί», τόνισε.


Και κατέληξε: «Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου