Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Θα είναι η τελευταία γιορτή της ΝΔ με Μητσοτάκη; Πληθαίνουν οι “ψίθυροι” για βελούδινη αποχώρηση και μεταβίβαση της πρωθυπουργίας προσωρινά (;) στον Χατζηδάκη!

 

Κι ενώ όλοι στη ΝΔ ετοιμάζονται για την γιορτή των “50 χρόνων” την Παρασκευή 4/10 έξω από την ιστορική έδρα του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης (που πλέον μετατρέπεται σε boutique hotel από ιδιώτη), πληθαίνουν εντός της κυβερνητικής παράταξης αλλά και σε επιχειρηματικύς κύκλους οι “ψίθυροι” αποχώρησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία.

Μάλιστα το πλέον “προχωρημένο” από τα σενάρια που συζητούνται και το οποίο εμπλέκει και το πρόσφατο 10ημερο ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά του, κάνουν λόγο για “βελούδινη” μεταβίβαση της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Κωστή Χατζηδάκη ως μεταβατικού! Λέγεται μάλιστα οτι η λύση αυτή προκρίνεται ως η πλέον “αναίμακτη” για την κυβέρνηση, αφού θα παρακάμπτει τον συνταγματικό σκόπελο της εκλογής νέου προέδρου της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος (και νέου Πρωθυπουργού), με ψηφοφορία των 159 βουλευτών της ΝΔ. Και αυτό γατί σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ ποθανόν να υπήρχαν αντιδράσεις στην απευθείας μεταβίβαση της κυβερνητικής εξουσίας στον Κωστή Χατζηδάκη και να έμπαιναν κι άλλες υποψηφιότητες στο τραπέζι. Όπως πχ του Νίκου Δένδια ή του Κυριάκου Πιερρακάκη. Τέλος πολλοί δεν αποκλείουν από τους ενδιαφερόμενους όταν ανοίξει η “κούρσα” διαδοχής και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου