Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Τι ώρα θα γνωρίζουμε τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ...

 




Όλες οι λεπτομέρειες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών...
Μπορεί debate να μην έγινε ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., όμως το μεγάλο στοίχημα είναι να μην πέσει η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών παραμένει.


Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα, ωστόσο, αναμένεται να δοθεί εκ νέου παράταση εφόσον υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, όπως έγινε και στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις επί της διαδικασίας δεν αποκλείεται να γνωρίζουμε αρκετά νωρίς τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σαφής ώρα δεν μπορεί να προβλεφθεί, ωστόσο υπολογίζεται ακόμη και με παράταση ψηφοφορίας ότι θα υπάρχει σαφής εκτίμηση έως τις 10–11 το βράδυ.

Ποιοι ψηφίζουν 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αρμόδιας επιτροπής στον δεύτερο γύρο συμμετέχουν αποκλειστικά όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου. 


Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή νέο τύπο διπλώματος οδήγησης.  Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω του μητρώου ψηφισάντων, και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως ίσχυε στον πρώτο γύρο. Συνεπώς, δεν απαιτείται η προσκόμιση ΑΜΚΑ για ψηφοφόρους 16 ετών ή για αλλοδαπούς, καθώς η ταυτοποίηση θα βασίζεται αποκλειστικά στα ταυτοποιητικά έγγραφα.

Εάν κάποιος ψηφοφόρος δεν εντοπιστεί στον εκλογικό κατάλογο μέσω του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με το call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (210-3665000) ή με την ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), προκειμένου να γίνει επιβεβαίωση της εγγραφής του ψηφοφόρου και να επιτραπεί η άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Σημειώνεται επίσης ότι:

Δεν θα υπάρξει καταβολή αντιτίμου στον β' γύρο.
Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφής νέων μελών, καθώς η διαδικασία αφορά αποκλειστικά το κλειστό μητρώο των ψηφοφόρων του α' γύρου.
Οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του απόδημου ελληνισμού, ανεξάρτητα από το τμήμα στο οποίο ψήφισαν στον πρώτο γύρο.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να σημειώσουν με σύμβολα + (σταυρός), x (χι) ή ν (τικ) δίπλα ή αριστερά από το όνομα του υποψηφίου. Σημειώνεται ότι στο ψηφοδέλτιο του β' γύρου δεν υπάρχει κουτάκι αριστερά από τα ονόματα των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου