Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Ο Όρμπαν «προειδοποιεί» ξανά και ξανά: «Θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες» Ο Όρμπαν συνεχίζει τις «απειλές» ότι θα στείλει τους μετανάστες από την Ουγγαρία στις Βρυξέλλες.





Antonio Calanni / ASSOCIATED PRESS

 

 


Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση του κόμματος της Λέγκα, στην Ιταλία, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αναφέρθηκε σε υψηλούς τόνους, στην διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Εάν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρώπη, από την Βουδαπέστη θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες και θα τους αφήσουμε μπροστά στα διάφορα γραφεία», ανέφερε ο Όρμπαν.


«Στην Ουγγαρία ο αριθμός μεταναστών είναι μηδενικός, δεν αφήνουμε την χώρα μας στα χέρια άλλων. Όποιος θέλει να μπει στην χώρα μας πρέπει να περιμένει την σχετική άδεια, έξω από τα σύνορά μας», πρόσθεσε, χειροκροτούμενος από οπαδούς της Λέγκα.

Ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι «στην Ουγγαρία η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας άνδρας και αυτό δεν θα αλλάξει, παρά την αντίθετη στάση της διεθνούς αριστεράς».
Είχαν προηγηθεί και άλλες... «απειλές» από τον Όρμπαν

Προ ημερών, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αναφερόμενος σε προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στη Βουδαπέστη για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για το άσυλο, προχώρησε σε μια απειλή πως θα στείλει μετανάστες στην Grand Place στις Βρυξέλλες.





Επιπλέον, και στα τέλη Αυγούστου η ουγγρική κυβέρνηση απείλησε ότι θα δώσει σε κάθε μετανάστη που προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα ένα εισιτήριο μονής διαδρομής για τις Βρυξέλλες.

«Η εποχή των ελεύθερων ταξιδιών φτάνει στο τέλος της», τόνισε ο Όρμπαν στην ομιλία του στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στην απόφαση της Γερμανίας να εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της και τη στάση του νέου Γάλλου πρωθυπουργού, Μισέλ Μπαρνιέ, για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα της Γαλλίας.


Ο Όρμπαν τόνισε ότι «το μόνο που έπρεπε να κάνουν» για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση ήταν «να ακολουθήσουν το ουγγρικό παράδειγμα και να μην αφήσουν τους μετανάστες να μπαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου