Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

Ράγισαν και τα μάρμαρα στο Μαξίμου από την κραυγή πόνου του Κυριάκου




ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Όλοι κάποτε ήμασταν παιδιά. Ακόμα και ο ατσάλινος, αλύγιστος, ευθυτενής ηγέτης μας, είχε κι αυτός δύσκολα παιδικά χρόνια. Όσο και αν αυτό φαντάζει αδύνατο.

Και όμως, ο δρόμος του θριάμβου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Καίσαρα μας.

Από την βρεφική πολιτική εξορία στα πέτρινα χρόνια του Κολλεγίου και τον εφηβικό εκφοβισμό, ο Κυριάκος σφυρηλατήθηκε μεταξύ σφύρας και άκμονος ώστε να γίνει ο εμβληματικός κυβερνήτης του σήμερα.

Όλοι λοιπόν θυμόμαστε τον μεγαλύτερο εφιάλτη της παιδικής μας ηλικίας και των σχολικών χρόνων: Να μην εμφανιστεί κανείς στο πάρτι των γενεθλίων μας!

Ψάξτε λίγο μέσα στην ψυχή σας και θα αντιληφθείτε πλήρως γιατί ο ηγέτης μας έσπασε κυριολεκτικά εχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα η σημερινή του εμφάνιση στη Βουλή να ραγίζει καρδιές.

Αιτία; Η ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά των δυο πρώην πρωθυπουργών στο πρόσωπο του κυβερνήτη μας.

Ναι, ο Κυριάκος πήρε ο ίδιος τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή για να τους προσκαλέσει στο μεγάλο πάρτι για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο ηγέτης μας, σήκωσε με λαχτάρα το ακουστικό, σχημάτισε τον αριθμό και μίλησε δια ζώσης με τους προκατόχους του.

Η ανταπόκριση και των δύο, του γκρέμισε τον ψυχισμό. Οι εφιάλτες των εφηβικών χρόνων ενσαρκώθηκαν σε μια οδυνηρή πραγματικότητα.

Τα λόγια τους ψύχρα, τυπικά, ευέλικτα με έντονο το άρωμα της απώθησης.

Ο Κυριάκος ένιωσε επαίτης στην ίδια του την παράταξη!

Η κραυγή του μόλις ολοκλήρωσε και το δεύτερο τηλεφώνημα, θύμισε την αντίστοιχη του 2013, πάλι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς τον ενημέρωσε πως δεν θα γινόταν υπουργός υγείας, ενώ του το είχε υποσχεθεί. Με την διαφορά ότι σήμερα δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε κάποιον υποστηρικτή του όπως ο Φρουζής για το φιάσκο.

Αντίθετα, θα χρειαστεί να απολογηθούν αυτοί που τον πλήγωσαν. Διότι αυτή την φορά ο Κυριάκος δεν θα τους συγχωρήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου