Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

Τι συμβαίνει με τη συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο; Ποιοι συγγενείς αντιδρούν – Τι λέει η Μαρία Καρυστιανού




Διχασμός για το εισιτήριο των 15 ευρώ στη συναυλία - Η Μαρία Καρυστιανού ξεκαθαρίζει ότι όλα είναι νόμιμα


Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, για τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στην οποία θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου. Αιτία του διχασμού όπως φαίνεται, είναι το εισιτήριο κόστους 15 ευρώ που θα πληρώσουν οι θεατές.

Χθες, ο Νίκος Πλακιάς προχώρησε σε οργισμένη ανακοίνωση καταγγέλοντας ότι για τη διοργάνωση της συναυλίας δεν έδωσαν έγκριση όλα τα μέλη του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων και ότι ο ίδιος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη γιατί δεν επιθυμεί, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, τα όνοματα των παιδιών του να γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ.

.

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή της εξέφρασε και η Βάσω Κούλπα, μητέρα του αδικοχαμένου 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου. Σε ανάρτησή της η ίδια έγραψε: «Η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου. ΠΟΤΕ δεν θα το χρησιμοποιούσα για οτιδήποτε. Ποιο αρρωστημένο μυαλό σκέφτηκε να οργανώσει πατώντας ψυχές ζητώντας χρήματα, χωρίς να μας ενημερώσουν για αυτές τις ενέργειες που δεν συμφωνούμε;».

Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο Χρήστος Βλάχος, πατέρας του Βάιου Βλάχου: «Επειδή δεν είχα ενημέρωση για αυτή την συναυλία, διαφωνώ με το εισιτήριο θα προτιμούσα αυτή η συναυλία να είχε δωρεάν είσοδο».

Με τον Νίκο Πλακιά συμφωνεί και ο πρωταθλητής κρίκων, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, γιος της αδικοχαμένης Βασιλική Χλωρού: «Συμφωνώ απόλυτα με τον Νίκο. Να δηλώσω πως ούτε την δική μου οικογένεια εκπροσωπεί ο σύλλογος».

Αντίθετη με το εισιτήριο στη συναυλία είναι και η μητέρα της Κέλλυς Πορφυρίδου, Άννα Καρατζόγλου: «Οποιαδήποτε κίνηση γίνεται για τα Τέμπη με χρηματικό αντίτιμο με βρίσκει αντίθετη. Ονομαστικά μπορεί να κάνει ο καθένας ότι νομίζει. Στο σύνολο των 57 όμως όχι».

Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης που έχασε τη μητέρα του στα Τέμπη, σημειώνει: «Ο σύλλογος εκπροσωπεί 5 οικογένειες και αφήνει να αιωρείται ότι μας εκπροσωπεί όλους. Παρακαλώ να υπάρξει λίγος σεβασμός. Έχουμε ξαναθίξει το θέμα αυτό. Υπάρχει κόκκινη γραμμή σε κάποια θέματα».

Η Αθανασία Μπουρνάζη και ο αδερφός της Δημήτρης Μπουρνάζης που έχασαν πατέρα και αδερφό στα Τέμπη διαφωνούν με αναρτήσεις τους: «Είμαι η Μπουρνάζη Αθανασία κόρη του Μπουρνάζη Ευαγγέλου και αδερφή του Μπουρνάζη Παναγιώτη θύματα των Τεμπών. Δεν συμφωνώ με αυτή την συναυλία διότι δεν δέχομαι να υπάρχουν εισιτήρια δεν δέχομαι κανείς να πατάει στο όνομα των νεκρών ανθρώπων μου με ένα εισιτήριο των 15€» αναφέρει η Αθανασία, ενώ ο Δημήτρης σημειώνει: «Πρέπει επιτέλους ο σύλλογος να τοποθετηθεί για το ποιες οικογένειες εκπροσωπεί!! Δεν Πρέπει να αιωρείται τίποτα όταν αφορά τους δικούς μας ανθρώπους και μάλιστα όταν ζητάνε οικονομικό αντίτιμο».

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό» λέει η Μαρία Καρυστιανού

Σήμερα, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού πήρε θέση για τη διαμάχη, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν θα μιλήσει για τον Νίκο Πλακιά, αλλά για τον Σύλλογο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανάρτησή της: «αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο».

Η ίδια επισημαίνει: «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας».

Συγκεκριμένα η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε αναλυτικά:

«Θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από τον κύριο Πλακιά για τη συναυλία που θα γίνει για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος, μαζί με κάποιους καλλιτέχνες.

Η τοποθέτησή μου, παρόλο που οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε να σχολιάσω τον κ. Πλακιά, δεν θα είναι για τον κ. Πλακιά. Ας μιλήσει για τον εαυτό του. Εγώ θα μιλήσω για τον Σύλλογο.

Έχω πει πολλές φορές ότι ο Σύλλογος δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιο αριθμό απ’ αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς από πολύ νωρίς, διότι κατανόησε τη δυσκολία του αγώνα και θεώρησε ότι είναι καλύτερο να είμαστε ενωμένοι. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Εμείς στον Σύλλογο έχουμε μία πολύ επιθετική νομική γραμμή την οποία στηρίζουμε ένθερμα και την οποία έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε και στο εξωτερικό.

Έχουμε κάνει κινήσεις γι’ αυτό. Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και που δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε. Πάραυτα δεν δεχόμαστε αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη για τη δικαίωση του αγώνα μας.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό. Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας, ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο.

Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλλιτέχνες που από την αρχή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στους καλλιτέχνες που περιμένουν να οργανωθεί η εκδήλωση η οποία έχει μπλοκαριστεί από την κ. Μενδώνη μέχρι στιγμής και προσπαθούμε την ξεπεράσουμε. Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί και για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας..»

Πλακιάς: «Εγώ πού τα βρίσκω τα χρήματα;»

Από πλευράς του ο Νίκος Πλακιάς μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» προειδοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά για να εμποδίσει τη συναυλία:  «Εγώ πού τα βρίσκω τα χρήματα; Όποιες έρευνες γίνονται στο Δικαστικό Λαρίσης είναι όλες πληρωμένες. Τους δικηγόρους τους πληρώνω εγώ. Να αναφέρουν ονομαστικά ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θύματα εκπροσωπούν και να βάλουν και 200 ευρώ εισιτήριο. Τα 57, ο πληθυντικός αυτός δεν μου αρέσει. Όχι ένας σύλλογος που είναι 6 θύματα να κάνει συναυλία για 57. Δεν μπορώ εγώ να βλέπω κάποιον στο δρόμο να μου λέει σε ενίσχυσα με 15 ευρώ και να μην ξέρω πού πήγαν τα χρήματα και τι. Με αντίτιμο όχι, τέλος»» δήλωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου