Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

ΗΠΑ: Άγρια κόντρα των υποψήφιων αντιπροέδρων στο ντιμπέιτ - Το κανάλι τους έκλεισε τα μικρόφωνα Ο Δημοκρατικός Τιμ Γουόλς και ο Ρεπουμπλικάνος Τζέι Ντι Βανς εξέφρασαν τις πολιτικές θέσεις τους στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, σε σκηνικό έντασης.






 


Το πρώτο και μοναδικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε κλίμα έντασης.

Ο Δημοκρατικός Τιμ Γουόλς και ο Ρεπουμπλικάνος Τζέι Ντι Βανς, οι υποψήφιοι που επέλεξαν η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ, τους οποίους χωρίζουν κάπου είκοσι χρόνια, εξέφτασαν τις πολιτικές θέσεις τους.


Στην αρχή το κλίμα ήταν ήρεμο, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσουν χειραψία προτού πάρουν θέση ο καθένας στο δικό του βήμα. Το τηλεοπτικό ντιμπέιτ στη Νέα Υόρκη μεταδόθηκε από το CBS.

Η ένταση μεταξύ τους ξεκίνησε όταν η συζήτηση πήγε στο μεταναστευτικό με το CBS να αναγκάζεται να κλείνει τα μικρόφωνα.



Η αντιπαράθεση τους αφορούσε τους μετανάστες από την Αϊτή στο Οχάιο, με το κανάλι να αναφέρει ότι «διατηρεί το δικαίωμα» να κλείσει τα μικρόφωνα των υποψηφίων.







Ο Τιμ Γουόλς, κατηγόρησε τον αντίπαλό του, πως προσπαθεί να «στερήσει την ανθρώπινη ιδιότητα» από τους μετανάστες.

Να σημειωθεί ότι Βανς συγκαταλέγεται στις πρώτες μορφές των Ρεπουμπλικάνων που αναπαρήγαγαν την ψευδή θεωρία πως αϊτινοί μετανάστες τρώνε γάτες και σκύλους κατοίκων της πόλης Σπρίνγκφιλντ, που επανέλαβε κατόπιν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη δική του τηλεμαχία με την κυρία Χάρις.

«Οι συνέπειες στο Σπρίνγκφιλντ είναι πως ο κυβερνήτης (σ.σ. της πολιτείας Οχάιο) χρειάστηκε να στείλει τις δυνάμεις επιβολής της τάξης να συνοδεύουν τα παιδιά (μεταναστών) που πάνε σχολείο», είπε ο κ. Γουόλς.


«Το να υποστηρίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ και το να μη γίνεται προσπάθεια για να εξευρεθεί λύση (σ.σ. στο πρόβλημα της μετανάστευσης) έχει γίνει προεκλογικό επιχείρημα, κι όταν αυτό γίνεται προεκλογικό επιχείρημα συκοφαντούμε και στερούμε την ανθρώπινη ιδιότητα από άλλα ανθρώπινα όντα», επέμεινε.

Στη συνέχεια ο Βανς, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως προβάλλουν «ριζοσπαστικές» θέσεις «υπέρ της άμβλωσης».

«Είμαστε υπέρ των γυναικών. Είμαστε υπέρ της ελευθερίας να κάνεις τις δικές σου επιλογές», αντέτεινε από τη δική του πλευρά ο κ. Γουόλς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου