Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Καραμανλής και Σαμαράς το σκέφτονται για το «πάρτι» της Ρηγίλλης(σσ Δεν υπάρχει πλέον Νέα Δημοκρατία ενα συνονθύλευμα ειναι.Κακώς το σκέπτονται αφου δεν πρέπει να πάνε εκτός κι αν θέλουν να στηρίξουν αυτο το μόρφωμα )




 
IntimeNews

 


Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου
 


Η αντίστροφη μέτρηση για το «πάρτι» που διοργανώνει η ΝΔ την Παρασκευή στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης 18 έχει ξεκινήσει και το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Κων. Καραμανλής θα παρευρεθούν ή όχι. Αν δεν παρευρεθούν, τότε είναι προφανές ότι θα επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις τους με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη μέρα στην κυβερνητική παράταξη.

Προ διημέρου, με σημαντική καθυστέρηση και αφού είχε αναρτηθεί κάποια 24ωρα η αφίσα – πρόσκληση για την εκδήλωση στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε το τηλέφωνο για να προσκαλέσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Κων. Καραμανλής απέφυγαν να δεσμευτούν τι θα πράξουν. Και οι δύο φέρονται να μην έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα παραστούν. Ενδεχομένως, σύμφωνα με κάποιες πηγές, θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους προκειμένου να συναποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν. Και αυτό, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο.


Ακόμα κι αν προσέλθουν τελικά, ωστόσο, η μέχρι σήμερα στάση τους δημιουργεί ένα κλίμα, το οποίο δεν περνάει απαρατήρητο στη ΝΔ, παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να στείλει το μήνυμα, μέσω κυβερνητικών πηγών ότι η συνομιλία του κ. Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, αν και σύντομη, υπήρξε ιδιαίτερα εγκάρδια από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος στις συνομιλίες με τον Αντ. Σαμαρά και τον Κ. Καραμανλή αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά τους στο κόμμα και στον συμβολισμό που θα έχει η παρουσία τους στην εκδήλωση.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευελπιστούν ότι θα βελτιώσει το κλίμα ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που μετά τις ευρωεκλογές έχουν πάρει κριτική στάση έναντι της κυβέρνησης. Ο αρχικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου προέβλεπε μία ξεχωριστή συνάντηση με όλους τους γαλάζιους βουλευτές πριν το «πάρτι» της Παρασκευής. Ο τραγικός θάνατος δύο πολιτών στην φωτιά της Κορινθίας και η έκταση της καταστροφής, ανάγκασαν το Μέγαρο Μαξίμου σε αναβολή της συνάντησης.



Βουλευτές που στέκονται επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση, ωστόσο, σχολιάζουν μάλλον σκωπτικά το επικείμενο πάρτι. «Καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια αλλά η κοινωνία γονατίζει από τα προβλήματα και την ακρίβεια» λένε.

Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι το ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης βρίσκεται πλέον στα χέρια γνωστού επιχειρηματία και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πολυτελείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου