Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

Η κωμωδία του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης δεν κάνει, ο Γκλέτσος που ζήτησε «εισαγωγή ιερόδουλων» κάνει για Πρόεδρος Αν κάποιοι Συριζαιοι θέλουν εκτόνωση της κομματικής τεστοστερόνης τους, ας αποκλείσουν τον Απόστολο Γκλέτσο από τις εκλογές τους.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

 


Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
 


Όπως προκύπτει από το καθημερινό μετεωρολογικό δελτίο, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πιο λογικός, σοβαρός και θεσμικός από τους πρωταγωνιστές της αποδιάρθρωσης, είναι ο Παύλος Πολάκης. Μέχρι η Ντόρα το διαπίστωσε.

Αν είχαν αφήσει τον Κασσελάκη στην ησυχία του, θα είχε χαθεί στο δάσος της εγχώριας πολιτικής πολυπλοκότητας. Αλλά παριστάνοντας τους Μινώταυρους στους κομματικούς Λαβυρίνθους, του δίνουν το κορδόνι που τον οδηγεί στην έξοδο και την επικράτηση.


Η επιχειρηματολογία του στην εμφάνιση του στον ΑΝΤ1, ήταν εμφανώς πειστικότερη. Όχι απέναντί τους. Δεν μπορεί να μην πρόσεξαν ότι εμμέσως πλην σαφώς όρισε ως αντίπαλο του τον… Τσίπρα!

-«Αν επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβαινε απέναντί μου ως υποψήφιος πρόεδρος».



Αν οι ιδανικοί αυτόχειρες της Κουμουνδούρου είναι στρατολογημένοι, ή απλώς δεν έχουν απόθεμα πολιτικής για να επιβιώσουν και το ρίχνουν στη γραφειοκρατική ίντριγκα, αργά ή γρήγορα θα διευκρινιστεί.

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν την ηγεσία, χωρίς να είναι ορατό από ποιόν τη διεκδικούν: από τον πρόεδρο για τον οποίο οι Κεντροεπίτροποι αποφάσισαν «έκπτωση», ή από τα μέλη του κόμματος που τον ανέδειξαν;


Στην πολιτική το είδος του γηπέδου ορίζει και το είδος του παιχνιδιού. Αν πας να παίξεις μπάσκετ στο χορτάρι του ΟΑΚΑ θα μοιάζεις με καρτούν. Ή με τον Βέγγο που έτρεχε γύρω από τον εαυτό του, ψάχνοντας «καλό άνθρωπο, να ξέρει από βέσπα».

Ούτε καν σε ένα ραντεβού μεταξύ τους δεν κατάφεραν να βρεθούν. Ευλόγως ο Πολάκης - που το οργάνωσε - αναδεικνύεται ως ότι πιο αξιόπιστο μπορεί να βρεθεί αυτόν τον καιρό στο κόμμα που τεμαχίζει τον εαυτό του και τον πετάει στα σκυλιά.

Αν η εκτόνωση θα επέλθει διαγράφοντας κάποιον, μόλις έχασαν την ευκαιρία που τους προσέφερε μια γνωστή περσόνα της πολιτικής παραφροσύνης - που μόνο ως παραδοξότητα έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ: ο Απόστολος Γκλέτσος.


Γειώνοντας την πολιτική στον ανδροπρεπή μικρόκοσμο του, θεμελιώνει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία με ιδέες που μοιάζουν περισσότερο με ακροδεξιά απόνερα. Όπως η -απεχθής - πρόταση του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας:

-Να εισαχθούν «ιερόδουλες» από τις χώρες καταγωγής των μεταναστών για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, οπότε «δεν θα τους ανέβαινε η τεστοστερόνη στο κεφάλι και καταφεύγουν στη βία». Ούτε ο πατέρας Πλεύρης δεν βλέπει έτσι τους κατατρεγμένους, που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πως δεν άκουσαν την χιτλερίζουσα θεωρία - αν όχι για τους μετανάστες, τουλάχιστον για μια κατηγορία γυναικών και το σώμα τους. Ο περίφημος «Τομέας Γυναικών» του κόμματος, που είχε ζητήσει από την ΕΣΗΕΑ διαγραφή δημοσιογράφου για ένα φραστικό παιχνίδι με το ψεύδισμα κομματικού στελέχους - σιώπησε, δίκην επικύρωσης της ιδέας.

Αν κάποιοι Συριζαιοι θέλουν εκτόνωση της κομματικής τεστοστερόνης τους, ας αποκλείσουν τον Γκλέτσο από τις εκλογές τους. Αλλιώς τους παίρνει μαζί του στο διασυρμό της υποκουλτούρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου