Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

Ερντογάν: Επόμενος στόχος του Ισραήλ η Τουρκία – «Ο Νετανιάχου ονειρεύεται να κατακτήσει τη “Γη της Επαγγελίας”»





Πεπεισμένος ότι το Ισραήλ θα βάλει στο στόχαστρό του την Τουρκία εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «ονειρεύεται να κατακτήσει τη “Γη της Επαγγελίας”».


Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, σχολίασε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, τον οποίο συνέκρινε για πολλοστή φορά με τον Χίτλερ, ονειρεύεται μια «ουτοπία», μέρος της οποίας αποτελεί η τουρκική Ανατολία. Από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Λίβανος απέχει μόλις 2,5 ώρες από τα νότια σύνορα της Τουρκίας.

«Ενώ το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε είδους προκλήσεις να παρασύρει τις χώρες της περιοχής στη φωτιά του», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.



Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σοβαρή προειδοποίηση προς τους Τούρκους πολίτες που διαμένουν στο Λίβανο, προτρέποντας τους να είναι σε επιφυλακή και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις, ένεκα των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε, επίσης, πως, όταν δοθεί εντολή εκκένωσης, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από θαλάσσης ή δια αέρος. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως έχει δημιουργηθεί ένα «Κέντρο Συντονισμού και Υποστήριξης», το οποίο θα διαχειρίζεται τη διαδικασία εκκένωσης, σε άμεση συνεργασία με την τουρκική πρεσβεία στη Βηρυτό. «Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν συνεχώς τις ανακοινώσεις, καθώς η απόφαση για εκκένωση μπορεί να ληφθεί σύντομα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου