Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Θύελλα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα διαγραφής Κασσελάκη - Διαφωνεί ο Πολάκης, αποχώρησε η Τζάκρη Εκρηκτική η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτηση Σβίγκου ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 


Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ενώ ζητήθηκε και η άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση Σβίγκου υποστηρίζοντας πως ως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR.


«Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός» φέρεται να είπε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την τοποθέτηση της στη ΠΓ αναφέροντας παράλληλα πως «η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν Έσχες του κ. Κασσελάκη».

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε, επίσης, να ενημερωθεί σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς λέγοντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες πως «αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας». Αυτή την ώρα, φέρεται να έχει αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
Ποιοι συμφωνούν και ποιοι διαφωνούν με το αίτημα διαγραφής Κασσελάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με το αίτημα διαγραφής του κ. Κασσελάκη, διαφωνεί σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης, ενώ συμφωνούν οι κ.κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης.
Τι δήλωσαν Γεροβασίλη και Τζάκρη

Μετά την τοποθέτηση της η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε από την συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως με την πρόταση Γεροβασίλη συμφωνούν από τους «87» οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε αντίθετος στο ζήτημα της διαγραφής Κασσελάκη υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση ενός μόνο πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από τον Στέφανο Κασσελάκη.


Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγη ώρα με τις Θεοδώρα Τζάκρη και την Όλγα Γεροβασίλη να κατεβαίνουν στους δημοσιογράφους προκειμένου να τους ενημερώσουν για το τι είχαν υποστηρίξει εντός της ΠΓ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε πως «η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει πλέον γραμματέας στο κόμμα μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της ΚΕ, Μαρία Κουβέλη σε τυπωμένα αντίγραφα και όχι ηλεκτρονική μορφή και είχε την υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κασσελάκη και να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κόμματος». Η ίδια πρόσθεσε πως η Ράνια Σβίγκου «δεν λειτούργησε ώς θεσμός αλλά ως κομματάρχης». Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ακόμα πως «είναι άλλο η ταυτόχρονη ανάρτηση των Πόθεν Έσχες όλων των υποψηφίων στο σάιτ του κόμματος και άλλο πράγμα η επιλεκτική διαρροή των προσωπικών δεδομένων του κυρίου Κασσελάκη».


«Εδώ δεν είναι μόνο η δημοσιοποίηση του Πόθεν έσχες, εδώ έχει προβεί η εφημερίδα σε αξιολογικές κρίσεις» πρόσθεσε. Κλείνοντας η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι η Όλγα Γεροβασίλη «εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κύριος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος».

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «έχει δίκιο η Θεοδώρα. Έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε το φάκελο στην Κεντρική Επιτροπή, με δεδομένο ότι δεν είχε πουθενά τη δική του υπογραφή». Και συνέχισε: «Σήμερα έχουμε ένα εξώδικο το οποίο υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος και πιο μέσα λέει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα. Άρα, είναι υποψήφιος». Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως «το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής» για αυτό ζήτησα «έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα πως απαντάμε σε αυτό», προσθέτοντας πως «αν με ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη υπάρχει θέμα διαγραφής». Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «φοβάται την προσφυγή στην βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή του κίνηση να απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη το ίδιο του το κόμμα.

Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο». Η Όλγα Γεροβασίλη κατέληξε λέγοντας πως «με την εκτίμηση μου ότι ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα λόγω του φόβου του να προσφύγει στη βάση, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, αλλά σε ΠΓ και ΚΕ και προκάλεσε τη Θεοδώρα Τζάκρη να απαντήσει πάνω σε αυτό είπε ότι «δεν απαντώ», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.
Διευκρινίσεις από τη Τζάκρη ζήτησε ο Παππάς - Τι είπαν Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας ο Νίκος Παππάς φέρεται να ζήτησε από την Θεοδώρα Τζάκρη να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή «δεν σας αναγνωρίζω» και «οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά» με την Θεοδώρα Τζάκρη να φέρεται να απαντά πως «επρόκειτο για σχήμα λόγου».


Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων σημείωσε πως «δε μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να τον διαλύσει ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως η «Κεντρική Επιτροπή είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργώνων και έγινε εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος, με την ιδιότητα πρόεδρος. Να συγκλήθει Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημείωσε πως «πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής - λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας - εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ. Στην συνεδρίαση της ΚΕ - το αργότερο - οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής.

Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στεφάνο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του».


Υπέρ της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη τάχθηκε και η Κατερίνα Νοτοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη τοποθέτηση της στη ΠΓ. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε πως στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορούν «να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δεν σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος».
Η διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια ακόμα φορά ραγδαίες, μετά και τη διαρροή του πόθεν έσχεν του Στέφανου Κασσελάκη. Η υπόθεση παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με τον κ. Κασσελάκη να έχει στείλει ήδη εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» στην Εφημερίδα των Συντακτών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μανώλη Καπνισάκη, Διευθυντή του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε την «άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου», καταλογίζοντάς της ότι «φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων». «Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση», τόνισε με νόημα.
Πολάκης: Να αποσύρει το «απαράδεκτο» εξώδικο

Να αποσύρει το «απαράδεκτο» εξώδικο εναντίον του κόμματος που θέλει να ηγηθεί κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο συνυποψήφιός του Παύλος Πουλάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του, μετά την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία.

« Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή του πόθεν έσχες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο, 100 φορές, παραπάνω είναι απαράδεκτο να στέλνει υποψήφιος πρόεδρος, κατά δήλωση του εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ηγηθεί », σημείωσε, ενώ, όπως είπε, κατά την παρέμβασή του ζήτησε να αναρτηθεί σήμερα το δικό του πόθεν έσχες, όπως και των υπολοίπων.


Κάλεσε, δε, τον Στέφανο Κασσελάκη « σήμερα, μέσα σε μία-δύο ώρες να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο προς την ΠΓ και την ΚΕ του κόμματος που θέλει να ηγηθεί μέσα από εκλογική δημοκρατική διαδικασία ».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να οριστεί ένα ραντεβού « σήμερα - αύριο » με όλους του υποψήφιους, κατ΄ιδίαν ή δια αντιπροσώπων, υπό την ευθύνη της Ράνιας Σβίγκου, προκειμένου να ορίσουν ημερομηνίες τηλεμαχίας και να μπουν « σε μια διαδικασία προεκλογική με ομόνοια και με προγραμματική αντιπαράθεση όχι με αυτήν την παραπολιτική » , η οποία όπως είπε, « βγάζει πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω ». Πρότεινε, δε, κάποιο debate να γίνει πριν το συνέδριο.

Όσον αφορά το θέμα διαγραφής του Στ. Κασσελάκη, είπε πως « δεν νοείται θέμα διαγραφής σε υποψήφιο πρόεδρο », καθώς αυτό δείχνει « αδυναμία » και επιβεβαίωσε ότι κάποια μέλη της ΠΓ το έθεσαν « ακροθιγώς ».

Τέλος, ανέφερε πως η ΠΓ θα απαντήσει στο εξώδικο και επανέλαβε πως πρέπει « να προχωρήσουμε με όρους πολιτικής και όχι παραπολιτικής και κακομοιριάς ».


« Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και να ρίξει αύριο μεθαύριο το Μητσοτάκη », κατέληξε.
Αυτό είναι το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, το έγγραφο είναι 15σέλιδο και περιλαμβάνει αναλυτικά:

Εισόδημα

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει διαρρεύσει στην ΕΦΣΥΝ, κατά το οικονομικό έτος 2023, το εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες κ.α. να ανερχόταν σε 1,7 εκατ. δολάρια.

Στο παραπάνω ποσό, πρέπει να προστεθεί εισόδημα 70.000 δολαρίων από ενοίκια, ενώ καταγράφει και αξιόλογη συμμετοχή σε funds. Η αποτίμηση σε τρεις τέτοιες συμμετοχές, κατά πληροφορίες, ανέρχεται σε 330.000, 1,050 εκατ. και 2,4 εκατ. αντιστοίχως.

Έχει συμμετοχή στη μονοπρόσωπη εταιρεία Osios, με 500.000 δολάρια κεφάλαιο. Υπάρχει και συμμετοχή στην ετερόρρυθμη εταιρεία «Pura Vita», με κεφάλαιο 15.000 ευρώ.

Καταθέσεις

Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει δύο λογαριασμούς:ο πρώτος ύψους 25.000 ευρώ στην JPMorgan
ο δεύτερος είναι μαζί με τη μητέρα του, στην Εθνική Τράπεζα, ύψους 27.000 ευρώ

Ακίνητα

Πάντα σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, όσον αφορά τα ακίνητα, φέρεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 να διέθετε:ένα σπίτι 290 τ.μ. σε οικόπεδο 470 τ.μ. στις Σπέτσες
ένα οροφοδιαμέρισμα 106 τ.μ. στον Νέο Κόσμο
55 στρέμματα στη Νέα Υόρκη, με κτίσμα 360 τ.μ.
μια υποθήκη 1,6 εκατ. δολαρίων σε αγορά ακινήτου στις 9 Μαρτίου 2022 στις ΗΠΑ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να δηλώνει:χρέη 5.600 δολάρια σε κάρτες
ένα όχημα που απέκτησε στις ΗΠΑ με δάνειο 80.000 δολαρίων
ένα όχημα πενταετίας που απέκτησε στην Ελλάδα προς 110.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 είναι δάνειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου