Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

Βίντεο: Οι Ιρανοί γράφουν στίχους από το Κοράνι στους πυραύλους που εκτοξεύουν στο Ισραήλ Βίντεο από τις προετοιμασίες των πυραύλων που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες το Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιρανοί.





 





 

 


Βίντεο με τις προετοιμασίες των Ιρανών πριν εκτοξεύσουν τους πυραύλους προς το Ισραήλ, έδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnin στη δημοσιότητα.

Στην πυραυλική επίθεση της Τρίτης εκτοξεύτηκαν 200 πύραυλοι από το Ιράν προς το Τελ Αβίβ και άλλες τοποθεσίες του Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.


Στα πλάνα, που δημοσίευσε το ιρανικό πρακτορείο, φαίνεται ιρανικό στρατιωτικό προσωπικό να κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες στους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους πριν από την εκτόξευσή τους, ενώ κάποιοι από αυτούς έφεραν στίχους από το Κοράνι.





📹 تصاویری از آماده‌سازی موشک‌ها در عملیات #وعده_صادق۲ pic.twitter.com/APxAwbO8uz— خبرگزاری تسنیم 🇮🇷 (@Tasnimnews_Fa) October 4, 2024




Βίντεο από την ιρανική επίθεση:





View from the Western Wall, Jerusalem. 🇮🇱 pic.twitter.com/Fer73amrg5— Visegrád 24 (@visegrad24) October 1, 2024




Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αναμένεται να ηγηθεί σήμερα της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής και να εκφωνήσει κήρυγμα το οποίο ενδέχεται να δώσει τον τόνο για τα σχέδια της χώρας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη εναντίον του Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους.

Ο Χαμενεΐ, ο οποίος λαμβάνει την τελική απόφαση για τα βασικά θέματα πολιτικής του Ιράν, ίσως με το σημερινό του κήρυγμα αποκαλύψει πώς σκοπεύει να κινηθεί η Τεχεράνη μετά το πλήγμα της Τρίτης.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, έχουν επισημάνει ότι η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τον φόνο του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και ενός διοικητή της, του Αμπάς Νιλφορουσάν, σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον της Βηρυτού στις 27 Σεπτεμβρίου.


Είχε επίσης στόχο να εκδικηθεί για τον φόνο του επικεφαλής της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγιε, στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Πριν από την προσευχή της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί «τελετή μνήμης» για τον Νασράλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αγιατολάχ Χαμενεΐ. Η προσευχή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10:30 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα, στο κέντρο της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου