Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

Θέλει να βάλει δίδακτρα στο ΕΚΠΑ ο «πρύτανης της καρδιάς μας» Ο Γεράσιμος Σιάσος εκλέχθηκε πρύτανης του ΕΚΠΑ λόγω των στενών του σχέσεων, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.




www.uoa.gr

 
 

Τελικά η στήλη θα ανακαλύψει ένα νέο αστέρι.

Τον «πρύτανη της καρδιάς μας», Γεράσιμο Σιάσο, του ΕΚΠΑ.


Είχαμε ακούσει διάφορα γι’ αυτόν, όπως για παράδειγμα ότι στην προεκλογική περίοδο, παρότι καρδιολόγος, είχε γερό… δόντι στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον και σε αυτό χρωστάει και την εκλογή του στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Όμως φαίνεται ότι οι προτάσεις του θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο.


 


Ο Γεράσιμος Σιάσος ζήτησε προπτυχιακά joint ξενόγλωσσα Προγράμματα με ξένα Πανεπιστήμια και για τους Έλληνες φοιτητές, εννοώντας με δίδακτρα.

«Να επιτρέπεται τα ξενόγλωσσα joint προγράμματα ελληνικών πανεπιστημίων με κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού (που οδηγούν σε κοινό/joint πτυχίο) να έχουν και ξένους και Έλληνες φοιτητές (σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ισότητας στην πρόσβαση μεταξύ ευρωπαίων πολιτών). Άλλωστε έχει πλέον επιτραπεί να μπαίνουν Έλληνες σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια», είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο της ομιλίας του στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Καθηγητή, Οδυσσέα Ζώρα, «Κραταιό Πανεπιστήμιο - Διαχρονία και μεταρρυθμιστικές προτάσεις».


Η παράδοξη πρότασή του κατατέθηκε μάλιστα παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Μάλιστα, ο Γεράσιμος Σιάσος, απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο που βρίσκονταν στο πάνελ παρουσίασης του βιβλίου, ρώτησε «αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι νόμιμο;», συμπληρώνοντας «εγώ δεν είμαι νομικός, γιατρός καρδιολόγος είμαι, αλλά νομίζω ότι αυτό (σ.σ. να μη γίνονται δεκτοί οι Έλληνες απόφοιτοι Λυκείου) δεν είναι νόμιμο».

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΠΑ έχει ιδρύσει και λειτουργεί από το έτος 2021 τμήμα Ιατρικής για ξένους, με δίδακτρα 13.000 ετησίως αποκλειστικά για αλλοδαπούς φοιτητές χωρών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιρώντας τους Έλληνες φοιτητές.


Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου