Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Απόφαση - «βόμβα» για τα αδέλφια Μενέντεζ: Εξελίξεις μετά από νέα στοιχεία Οδεύουν προς την αποφυλάκισή τους; Τα τελευταία στοιχεία για την σοκαριστική υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ που παραμένουν στη φυλακή.







 


Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ, που δολοφόνησαν τους γονείς τους το 1989 και παραμένουν έκτοτε στη φυλακή. Η δραματική ιστορία τους ήρθε ξανά στο προσκήνιο, μετά το ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή τους.

Χθες, ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτ Γκασκόν ενέκρινε το αίτημα για νέα καταδίκη, απόφαση που οδηγεί στην πρόωρη αποφυλάκισή τους, την οποία στηρίζουν πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ, ανάμεσα στους οποίους και η Κιμ Καρντάσιαν.


Συμφωνα με τον Γκασκόν, για τα αδέλφια θα πρέπει να εξεταστεί νέα καταδίκη και να αφαιρεθεί η ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής, αφού το γραφείο εξέτασε νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Όπως είπε μπορεί να αποφυλακιστούν υπό όρους άμεσα, λόγω της ηλικίας τους κατά τη στιγμή της δολοφονίας.


«Μετά από μια πολύ προσεκτική εξέταση όλων των επιχειρημάτων που διατυπώθηκαν ... κατέληξα σε ένα σημείο όπου πιστεύω ότι, σύμφωνα με τον νόμο, η νέα καταδίκη τους είναι η κατάλληλη απόφαση και θα το συστήσω αύριο στο δικαστήριο», δήλωσε.

«Βρίσκονται στη φυλακή για σχεδόν 35 χρόνια. Πιστεύω ότι έχουν εξοφλήσει το χρέος τους προς την κοινωνία», κατέληξε.


Βέβαια, ο δικαστής θα είναι αυτός που θα έχει τον τελικό λόγο στην υπόθεση κατά τη διάρκεια ακρόασης τον επόμενο μήνα.

Εάν εγκριθεί νέα δίκη ους, η υπόθεση θα πρέπει επίσης να περάσει από επιτροπή αναστολών.

Πάντως, η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική νίκη για τα αδέρφια και τους υποστηρικτές τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα μετά από χρόνια σεξουαλικής, σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης από τον πατέρα τους.


Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι τους οδηγούσε η απληστία και η επιθυμία να κληρονομήσουν μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Έρικ και Λιλ Μενέντεζ καταδικάστηκαν το 1996 για τις δολοφονίες των γονιών τους, José και Kitty. Η βίαιη δολοφονία του επιφανούς στελέχους ψυχαγωγίας και της συζύγου του στο Μπέβερλι Χιλς είχε γίνει πρωτοσέλιδο στα έντυπα εκείνης της εποχής.

Ποια είναι τα νέα αποδεικτικά στοιχεία

Ο εισαγγελέας είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι το γραφείο του θα εξέταζε τα νέα στοιχεία και θα αποφάσιζε αν η υπόθεση θα έπρεπε να εξεταστεί για νέα καταδίκη ή για νέα δίκη.

Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία περιλάμβαναν μια επιστολή που έγραψε ο Έρικ πριν από τις δολοφονίες και η οποία, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, επιβεβαιώνει την αφήγησή του για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και ισχυρισμούς από ένα πρώην μέλος του συγκροτήματος Menudo, ο οποίος δήλωσε ότι ο Τζορτζ Μενέντεζ (ο πατέρας τους) τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου