Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

Πάλι μοιράζουν «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» στους κατοίκους του Έβρου Ο Έβρος, όπως δεν κέρδισε κάτι από τη διέλευση των αμερικανικών όπλων προς την Ουκρανία, έτσι και δεν θα κερδίσει από τη διέλευση των μηχανημάτων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.




Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 
 

Για σχέδιο ανοικοδόμησης της Ουκρανίας που μέσω μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων των ΗΠΑ θα επιστρέψει στην Αμερική ένα μέρος της βοήθειας που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος γίνεται λόγος στην Ουάσιγκτον για να μετριαστούν οι αντιδράσεις των Αμερικανών που τάσσονται κατά της παροχής περαιτέρω βοήθειας στο καθεστώς Ζελένσκι.

Το παραπάνω επιχείρημα του Λευκού Οίκου μπορεί να μην το ενστερνίζεται ο Τραμπ, έσπευσε όμως να το «αγοράσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο και μόνο για να «πουλήσει» ελπίδα στους κατοίκους του Έβρου που είναι λαβωμένοι τόσο από τις μεγάλες καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι φωτιές των τελευταίων ετών, όσο και από τον επενδυτικό μαρασμό που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες σε ολόκληρη τη Θράκη.


Χτες λοιπόν που επισκέφτηκε τον Έβρο ο πρωθυπουργός με κυβερνητικό κλιμάκιο για να εξαγγείλει ένα ακόμη επενδυτικό σχέδιο έκλεισε το μάτι στους Εβρίτες σημειώνοντας ότι αργά ή γρήγορα μετά τη λήξη του πολέμου θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας όπου ο Έβρος λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της μικρής απόστασης από την Οδησσό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Απέφυγε όμως να σημειώσει ότι όπως και κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Έβρος απλώς θα παραμείνει η Πύλη διέλευσης βαρέων μηχανημάτων των αμερικανικών κατασκευαστικών κολοσσών που θα αναλάβουν τα έργα ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.
 


Πύλη εισόδου χωρίς τελωνεία και διόδια.

Κοινώς ξέφραγο αμπέλι ο Έβρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου