Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού βλέπουμε τα αποτελέσματα Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα στις εκλογές ΠΑΣΟΚ. Πού μπορείτε να τα δείτε.




ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

 


Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές ΠΑΣΟΚ, και όπως φαίνεται πάνω από 350.000 ψηφοφόροι θα πάνε στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν, η ερώτηση εδώ είναι πού θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν το απόγευμα στις 19:00.


Από τις 20:00 αναμένεται σιγά σιγά, τα αποτελέσματα ΠΑΣΟΚ σε διάφορα εκλογικά κέντρα -που δεχτούν λιγότερο κόσμο πχ σε επαρχίες- να βγουν. Για παράδειγμα σε κάποια μικρά νησιά ή κωμοπόλεις είναι πολύ πιθανόν από τις 20:00 το απόγευμα να γίνει η ενσωμάταωση για να δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα το χαρτί που λέει τα αποτελέσματα θα έχει την παρακάτω μορφή:





Όπως φαίνεται γράφει εκλογικό τμήμα, δήμο και νομό. Σε λίγες ώρες το παραπάνω χαρτί θα είναι «γεμάτο» με τα αποτελέσματα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού θα δω τα αποτελέσματα

Όπως προ αναφέρθηκε, τα αποτελέσματα ανά τμήματα θα ανακοινώνονται σιγά σιγά και σχετικά σύντομα από το κλείσιμο της κάλπης. Τα τελικά αποτελέσματα θα βγουν περίπου στις 23:30 με 00:00 τη νύχτα, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό ενσωμάτωσης.


Τα αποτελέσματα, εκτός από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΩ), που θα βγει κάποιος διαδραστικός χάρτης, μπορείτε να τα παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό στο iEidiseis.
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου

Οι ψηφοφόροι που συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Κατά την άφιξή τους στο εκλογικό κέντρο, εθελοντές τους υποδέχονται στο τραπέζι «υποδοχής» και τους βοηθούν, εάν δεν είναι ήδη μέλη, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής.
Τι πρέπει να πληρώσω για να ψηφίσω στις εκλογές ΠΑΣΟΚ

Μετά την εγγραφή, ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής, παραδίδοντας την ταυτότητά του και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου. Στη συνέχεια, ο χειριστής της πλατφόρμας επιβεβαιώνει την ταυτότητά του, ενώ ο Γραμματέας καταγράφει το όνομά του στην κατάσταση ψηφισάντων. Η εγγραφή συνοδεύεται από την καταβολή του ποσού των 3 ευρώ, μόνο για τον πρώτο γύρο, και ο ψηφοφόρος υπογράφει.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής σφραγίζει τον φάκελο και τον παραδίδει στον ψηφοφόρο μαζί με το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος κατευθύνεται στο παραβάν, επιλέγει τον υποψήφιο που επιθυμεί, τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στον φάκελο και επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές ΠΑΣΟΚ και στο εξωτερικό: Πού ψηφίζετε, τα εκλογικά κέντρα και τι ώρα είναι ανοιχτές οι κάλπες

Πριν ο φάκελος τοποθετηθεί στην κάλπη, ο Πρόεδρος πρέπει να τον μονογράψει για επιβεβαίωση. Τέλος, ο ψηφοφόρος παραλαμβάνει την ταυτότητά του και αποχωρεί από το εκλογικό κέντρο.
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζω

Σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, όσοι θέλουν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει διαδραστικό χάρτη για να δείτε εύκολα τα εκλογικά κέντρα. Μπορείτε να μπείτε και δείτε ποιο εκλογικό κέντρο σας βολεύει για να ψηφίσετε. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Ο διαδραστικός χάρτης του ΠΑΣΟΚ:



Επιπλέον, για το πού να ψηφίσετε, μπορείτε να δείτε αναλυτικά το παρακάτω PDF με όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου