Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2024

Στην πισίνα με... Christian Louboutin - Δείτε φωτογραφίες από την επίδειξη του Γάλλου σχεδιαστή





 

Στην πρόσφατη επίδειξη στο Παρίσι ο Γάλλος σχεδιαστής αντικατέστησε την πασαρέλα με κολυμβητήριο και τα μοντέλα με αθλήτριες συγχρονισμένη κολύμβησης. Φυσικά, θριάμβευσε
γράφει η Μαρία Λεμονιά
 





Για τον μάγο της κόκκινης σόλας μια πασαρέλα δεν είναι αρκετή, όπως απέδειξε με τον πλέον θεαματικό τρόπο πριν από μερικές ημέρες στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, κάνοντας τους παρευρισκομένους και τους fashionistas σε όλο τον κόσμο να παραμιλούν. Επιστρατεύοντας 15 Γαλλίδες αθλήτριες της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Κριστιάν Λουμπουτέν πραγματοποίησε την πιο αναπάντεχη επίδειξη μόδας στο ιστορικό κολυμβητήριο Piscine Molitor παρουσιάζοντας τις νέες γόβες Miss Z.

Alex Dobé

Στο πρωτοποριακό σόου με τίτλο «Paris is Louboutining» (παράφραση του τίτλου του περίφημου ντοκιμαντέρ «Paris is Burning» του 1990) οι κολυμβήτριες ανέλαβαν τον ρόλο των μοντέλων, οι οποίες αντί να βηματίσουν στο catwalk μάγεψαν χορεύοντας μέσα στο νερό με τις νέες δημιουργίες Christian Louboutin. «Μου αρέσει να επινοώ καταστάσεις με παπούτσια εκεί όπου δεν περιμένεις να δεις παπούτσια», δήλωσε ο σχεδιαστής. «Αλλωστε, τι είναι η μόδα; O τρόπος να βλέπεις τα πράγματα μέσα από τη δική σου ματιά και να αποδίδεις το joie de vivre».

Ας το κάνουμε εικόνα: στην εμβληματική πισίνα και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Molitor του μακρινού 1929 με την art deco τεχνοτροπία, μια κοπέλα που φοράει μπουρνούζι παίρνει δώρο ένα κουτί με παπούτσια. Το ανοίγει και ξετρελαίνεται καθώς πρόκειται για ένα ζευγάρι πολύτιμα Louboutin. Στη συνέχεια βουτά στο νερό μέσα από ένα τεράστιο ομοίωμα γόβας που λειτουργεί σαν τσουλήθρα και την ακολουθούν πολλά ακόμα κορίτσια, όλα αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης, με τις πολυπόθητες γόβες στα πόδια τους. Κάπως έτσι ο Λουμπουτέν δημιούργησε το πιο ευφάνταστο σκηνικό για να αναδείξει το νέο του σχέδιο, την αγαπημένη πλέον γόβα Miss Z.

«Μου αρέσει να επινοώ καταστάσεις με παπούτσια εκεί όπου δεν περιμένεις να δεις παπούτσια»
Για να πάρει σάρκα και οστά το όραμά του, ο Γάλλος σχεδιαστής συνεργάστηκε με τη διακεκριμένη χορογράφο Μπλάνκα Λι, αλλά και με το τρομερό παιδί της φωτογραφίας και της σκηνοθεσίας Ντέιβιντ ΛαΣαπέλ.

Ο αντισυμβατικός καλλιτέχνης φημίζεται για τα εκκεντρικά πορτρέτα, editorials μόδας και video clips και έχει κατακτήσει την παγκόσμια showbiz με τις δουλειές του. Εχει επίσης επιμεληθεί τις παρουσιάσεις όλων των τραγουδιών της άλλοτε κυρίας Νιάρχου, Ντάφνι Γκίνες. Στο σόου-σημείο αναφοράς πια του οίκου Louboutin στο Παρίσι, ο καλλιτέχνης κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη του σχεδιαστή για το μπουρλέσκ με ό,τι σύγχρονο αγαπά το κοινό που αντιμετωπίζει ως αντικείμενο λατρείας τα παπούτσια του.



Την επίδειξη πλαισίωσαν χορεύτριες στα παράθυρα του φανταχτερού σκηνικού -και ένας πυροσβέστης σε στύλο pole dancing- φορώντας μεταλλιζέ γόβες και ασορτί ολόσωμα μαγιό, που μαζί με τις αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης παρουσίασαν ένα 15λεπτο υπερθέαμα που έγινε παγκόσμιο viral στη στιγμή, πιστό στην αίγλη και τη φρεσκάδα που είναι συνυφασμένα με το πολυτελές brand.


Φανερά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ο Κριστιάν Λουμπουτέν αποκάλυψε ότι όσο ακόμα έκαναν πρόβες έμεινε άναυδος από το γεγονός ότι οι γόβες του άντεχαν τις σκληρές δοκιμασίες στο νερό. «Ανακαλύψαμε ότι μπορείτε να κολυμπήσετε με γόβες Louboutin και εκείνες να εξακολουθούν να δείχνουν υπέροχες. Οι ψηλοτάκουνες γόβες μας δείχνουν υπέροχες παντού».

Το απολύτως αναπάντεχο σόου του Κριστιάν Λουμπουτέν για τις νέες γόβες Miss Z στο ιστορικό κολυμβητήριο Piscine Molitor έγινε παγκόσμιο viral
Highlight της επικής βραδιάς, το φινάλε με τους πανευτυχείς Λουμπουτέν, Λι και ΛαΣαπέλ να πηδούν στην πισίνα με τα ρούχα τους για να γίνουν ένα με τις αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης. Παρά το τεράστιο ρίσκο του σόου, κάθε άλλο από μούσκεμα τα έκαναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου