Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024

Ψάχνουν συμμαχίες Ανδρουλάκης και Δούκας - Συναντήσεις με Γερουλάνο στη Βουλή Τι θα γίνει με το debate. Συνάντηση των εκπροσώπων Ανδρουλάκη - Δούκα σήμερα για λύση.




Nick Paleologos/SOOC

 
 


Μόλις ένα 24ώρο μετά τον πρώτο γύρο της μάχης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, που «έβγαλε» το δίδυμο Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να διεκδικήσουν την προεδρία της Χαριλάου Τρικούπη, αρχίζουν και παίρνουν μπροστά οι συναντήσεις, τα τηλέφωνα, οι διεργασίες. Όλες οι κινήσεις, με άλλα λόγια, που θα ενισχύσουν, θα προωθήσουν και ενδεχομένως καθορίσουν την έκβαση της τελικής εσωκομματικής αναμέτρησης.

Όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή, Ανδρουλάκης και Δούκας συμφωνούν για μια τετ α τετ τηλεοπτική αναμέτρηση. Αν και η διάθεση φαίνεται ότι υπάρχει και από τα δυο «στρατόπεδα» των υποψήφιων αρχηγών, το debate μεταξύ των «2» μένει να καθορισθεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, όπως είναι η εβδομάδα που «τρέχει» και οδηγεί στον δεύτερο γύρο της «μάχης» ηγεσίας.




Τους δυο μονομάχους του δεύτερου γύρου, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, πάντως, θα συναντήσει ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος στο νήμα βρέθηκε πίσω από τον δήμαρχο της Αθήνας στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Παύλος Γερουλάνος, όπως έγινε γνωστό από το επιτελείο του, θα έχει συνάντηση την Τρίτη το πρωί στις 11:30 με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και με τον Χάρη Δούκα στις 13:00, επίσης, εντός του κοινοβουλευτικού τερέν.


Το μήνυμα που θέλει να δώσει ο Παύλος Γερουλάνος, από την πλευρά του, είναι πως δεν μπαίνει σε παζάρια, όπως δήλωσε μάλιστα ο ίδιος με ξεκάθαρο τρόπο το βράδυ της Κυριακής μετά τα οριστικά αποτελέσματα της πρώτης κάλπης του ΠΑΣΟΚ. «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν, χρειάζεται να κατευθυνθούν στην κάλπη προς οποιαδήποτε πλευρά» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά στις δηλώσεις του.

«Για μένα πολιτική χωρίς ηθική, δεν είναι πολιτική. Τιμώ τους συνυποψηφίους μου γιατί έδωσαν πραγματικά έναν σημαντικό αγώνα, δεν υπάρχει παζάρι αλλά η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί και θα είμαστε όλοι μαζί» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega σχετικά με τους συνυποψηφίους του που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.


Σχολιάζοντας τη δήλωση Δούκα ότι το 70% όσων ψήφισαν ζήτησαν ουσιαστικά να αλλάξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «επειδή είμαστε και οι δύο μηχανικοί ξέρουμε και καλά μαθηματικά. Η λογική αυτή νομίζω ότι κάνει ένα άλμα. Στην ίδια περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το 80% του είπε ότι κακώς κατέβηκε υποψήφιος; Ή ότι στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του 2021, ένα 65% δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος; Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα».

Ο Χάρης Δούκας, από την πλευρά του, μιλώντας στο Open, σημείωσε πως «το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας είναι πανίσχυρο. Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι χθεσινές κάλπες του ΠΑΣΟΚ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους συνυποψηφίους του που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου ο δήμαρχος της Αθήνας δήλωσε πως «θα αξιοποιήσω τις πολύ καλές πολιτικές προτάσεις που έχουν τα προγράμματα των Γερουλάνου, Διαμαντοπούλου, Κατρίνη και Γιαννακοπούλου».

Αναφέρθηκε μάλιστα με ιδιαίτερα θερμά λόγια το πρόγραμμα του Παύλου Γερουλάνου, ενώ σε ερώτηση αν θα είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, ο Χάρης Δούκας σημείωσε πως «ο Παύλος θα επιλέξει το ρόλου του στο ΠΑΣΟΚ».
Όλα ανοιχτά για debate

Την ίδια ώρα, πάντως, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες και οι σχεδιασμοί των δυο υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ «φουντώνει» η συζήτηση για την διεξαγωγή του debate μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα. Και οι δυο εμφανίζονται θετικοί όμως μένει να φανεί αν θα βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία. Ο Χάρης Δούκας από νωρίς το πρωί της Δευτέρας με ανάρτησή του στα social media κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε τηλεμαχία.


«Μόλις επικοινώνησα με την ΕΡΤ και ζήτησα τη διεξαγωγή ντιμπέιτ. Είναι σημαντικό να κάνουμε έναν ζωντανό και παραγωγικό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και της χώρας» σημείωσε. «Είμαι θετικός για ένα debate. Η αρμόδια επιτροπή θα καλέσει εμένα και τον κ. Δούκα για να συζητήσουμε το φορμάτ που θα γίνει» απάντησε o Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας πως «εγώ από τη δική μου πλευρά είμαι θετικός να κάνουμε ένα debate με πολιτικό πολιτισμό όπως έγινε και το προηγούμενο».

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα Τρίτη, το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των δύο επιτελείων, η Στεφανία Μουρελάτου και ο Βαγγέλης Τσόγκας από την πλευρά Ανδρουλάκη και η Ανδριάννα Μαγγανιά και ο Παναγιώτης Βλάχος από την πλευρά Δούκα, θα συναντηθούν προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» γύρω από το ζήτημα.

Ένα ζήτημα, με τις μέρες ήδη να λιγοστεύουν, που περιλαμβάνει από το ένα «στρατόπεδο» από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τελευταία κεντρική ομιλία στη Θεσσαλονίκη από το άλλο «στρατόπεδο», ενώ υπάρχει και η αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ για το Nations League την Πέμπτη, γεγονός που θεωρείται προβληματικό σημείο από την πλευρά της τηλεθέασης για το επιτελείο Δούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου