Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Βροχή από καταγγελίες για γνωστή influencer: Κατηγορείται για απάτες Η influencer που είναι γνωστή στις αρχές ζητάει προκαταβολές για προϊόντα τα οποία δεν φτάνουν ποτέ στους παραλήπτες.



 

 


Γράφει ο Άρης Σταυρίδης
 


Η «Super Κατερίνα» ανέδειξε σήμερα άλλη μια υπόθεση απάτης στον κόσμο των ελληνικών social media. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως, γνωστή influencer που διαθέτει δική της εταιρεία προϊόντων περιποίησης -beauty startup όπως αναφέρεται στις αναρτήσεις- εισπράττει ποσά ως προκαταβολή για προϊόντα που δεν παραδίδονται ποτέ στον αγοραστή. Επιπλέον, παρά τις οχλήσεις των επίδοξων αγοραστών, δεν επιστρέφει τα χρήματα που έχει προεισπράξει.

Για την συγκεκριμένη influencer – επιχειρηματία υπάρχουν ήδη 34 καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή, ενώ σύμφωνα με τον «ειδικό αστυνομικό αναλυτή» Σπύρο Μπαλάσκα το θέμα είναι σε γνώση των Αρχών.


Σύμφωνα με τα θύματα της γνωστής influencer που μίλησαν στην εκπομπή, η μέθοδος που εφαρμόζει η φερόμενη ως δράστις της απάτης είναι ότι ζητάει τα χρήματα προκαταβολικά, με την δικαιολογία ότι πρόκειται για χειροποίητα προϊόντα που παρασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Μιλάμε για προϊόντα καθαρισμού προσώπου, μαξιλαροθήκες από εξαιρετικά υλικά για την προστασία της επιδερμίδας και των μαλλιών κ.λπ., τα οποία προορίζονται για ατομική ή επαγγελματική χρήση.

Τα προϊόντα δεν παραδίδονται ποτέ, χωρίς σοβαρή δικαιολογία και χωρίς την προβλεπόμενη επιστροφή των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου