Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μύλος με Kasselistas και «87» – Η απαρτία στην ΚΕ θα κρίνει το μέλλον Κασσελάκη





Ελενη Καλογεροπουλου

Κορυφώνοντας οι αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στις δύο πλευρές, τόσο δημοσίως όσο και υπογείως, πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο (12.10.24), όπου θα κρίνει το μέλλον του πρώην προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Με δεδομένο μάλιστα ότι όλα θα κριθούν από το εάν η συνεδρίαση θα έχει απαρτία, δηλαδή 148 μέλη και από τις δύο πλευρές, γίνεται αγώνας δρόμου για το ποιος θα καταφέρει να προσεγγίσει και να πείσει τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε ή να μην πάνε στη συνεδρίαση.




Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των «87» έχει μέχρι τώρα σίγουρα 135 μέλη της ΚΕ, ενώ άγνωστο είναι το τι θα κάνουν τα 8 με 10 στελέχη που στηρίζουν τον Παύλο Πολάκη.

Στελέχη της ομάδας αυτής εμφανίζονται ωστόσο αισιόδοξα ότι θα καταφέρουν να έχουν απαρτία, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν δεν το πετύχουν τότε όλες οι σκέψεις για την ακύρωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη θα μείνουν σχέδια επί χάρτου.

Σε όλη την ιστορία υπάρχει ωστόσο και ένα παράδοξο. Ότι η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη λέει πως ακόμα και αν ακυρωθεί η υποψηφιότητά του, ο ίδιος θα πάει στο συνέδριο και θα δηλώσει «παρών» στη διαδικασία προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της ΚΕ.

Το ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα φαίνεται πάντως και από τη χθεσινή ιστορία που δημιουργήθηκε με το sms, το οποίο καλούσε τα μέλη που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο να βρεθούν έξω από την συνεδρίαση της ΚΕ προκειμένου να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, το sms ανέφερε ότι οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καλούνται έξω από ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στο Μεταξουργείο. Παράλληλα ανέφερε ότι τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού που πρόσκεινται στην ομάδα Κασσελάκη δεν θα παραλάβουν τις κάρτες τους, επιχειρώντας να μην υπάρξει απαρτία στο καθοδηγητικό όργανο, παραμένοντας εκτός της αίθουσας, όπου θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση.

Οι «87» έκαναν λόγο «απαράδεκτες τραμπικές πρακτικές που δε έχουν σχέση με την αριστερά και με τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα social media, τόνισε ότι, όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, «αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες. Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης.

 

Χθες πάντως έγινε και η συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη στα γραφεία της Κουμουνδούρου καθώς οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του βουλευτή Χανίων για κοινή συνάντηση.

Τόσο ο Σωκράτη Φάμελλος όσο και οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος είχαν θέσει ως προϋπόθεση να αποσυρθεί το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών συνδέθηκε μέσω zoom ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη εάν πρόκειται να αποσύρει το εξώδικο. Όταν ο πρώην πρόεδρος του είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει ο Απόστολος Γκλέτσος έκλεισε την σύνδεση.

Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα ότι το θέμα της απόσυρσης του εξώδικου έβαλε και ο Παύλος Πολάκη με έντονο ύφος ωστόσο ο Στέφανος Κασσσελάκης ήταν αμετακίνητος.

Στο τέλος της συνάντησης δημιουργήθηκε ωστόσο μία λάθος εντύπωση για τις προθέσεις του έκπτωτου προέδρου, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν ξεκάθαρος στη δήλωσή του σχετικά με το τι θα γίνει με το εξώδικο.

«Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω νομικές ενέργειες» είπε δίνοντας την εντύπωση ότι θα το πάρει πίσω.

Πρόσθεσε ακόμα πως η γρήγορη αντίδραση του κόμματος τον ικανοποίησε, με την δημοσιοποίηση των πέντε πόθεν έσχες με όρους ισονομίας. Κάλεσε δε τη γραμματεία να προβεί σε έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες, η οποία ήταν επιλεκτική και στοχευμένη για να αμαυρώσει το πρόσωπο του.

Ο Παύλος Πολάκης ξεκαθάρισε ωστόσο τα πράγματα λέγοντας ότι «Οι συνυποψήφιοι μου – έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα και εγώ. Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια….

Είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις είναι και αυτό ένα προχώρημα.

Με βάση αυτά – κατέληξε ο βουλευτής Χανίων – ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου