Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

MRB: Εκτίναξη ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη - Η πλειοψηφια συμφωνει με τις επισημανσεις Καραμανλή-Σαμαρά Στο 28,1% η ΝΔ, στο 18,2% το ΠΑΣΟΚ, στο 8,3% ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση.






ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

 
 


Τον Νίκο Ανδρουλάκη θεωρούν ηγέτη της αντιπολίτευσης οι πολίτες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 18,2% έναντι 28,1% της ΝΔ δηλαδή - που καταγράφει απώλειες - με τη διαφορά των δύο κομμάτων να είναι σε μονοψήφιο ποσοστό.


Ενδιαφέρον, επίσης, έχει το ερώτημα ποιον αντιλαμβάνονται οι πολίτες ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 26,3%, με μεγάλη απόκλιση από τον Κυριάκο Βελόπουλο που λαμβάνει 12%.

Ακόμα, στην εκτίμηση για την πορεία του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες σε ποσοστό 63,5% θεωρούν πως θα αυξηθούν και άλλο τα ποσοστά του και μόλις το 5,9% εκτιμούν ότι θα μειωθούν.



Τα ποσοστά των κομμάτων

Αναλυτικά, για τη δημοσκόπηση της ΜΡΒ, στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:ΝΔ: 28,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 8,3%
ΠΑΣΟΚ: 18,2%
ΚΚΕ: 9,7%
Ελληνική Λύση: 11%
Νίκη: 3,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 5,3%
Φωνή Λογικής: 4,7%
ΜέΡΑ25: 3,9%
Νέα Αριστερά: 1,6%
Άλλο κόμμα: 2,4%




Ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Ανδρουλάκης

Στο ερώτημα «Ποιον αντιλαμβάνονται ηγέτη της αντιπολίτευσης» οι πολίτες απαντούν:Νίκος Ανδρουλάκης: 26,3%
Κυριάκος Βελόπουλος: 12%
Δημήτρης Κουτσούμπας: 8,6%
Ζωή Κωνσταντοπούλου: 7,8%
Στέφανος Κασσελάκης: 5,8%
Αφροδίτη Λατινοπούλου: 3,2%


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο κλασικό ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, καταγράφονται τα εξής ποσοστά κατά σειρά:Κυριάκος Μητσοτάκης: 21,8%
Νίκος Ανδρουλάκης: 9,2%
Κυριάκος Βελόπουλος: 6,9%
Ζωή Κωνσταντοπούλου: 6,4%
Στέφανος Κασσελάκης: 5%
Δημήτρης Κουτσούμπας: 4,3%


Ρήγμα στη ΝΔ με Σαμαρά και Καραμανλή

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι μετρήσεις στη δημοσκόπηση για τη στάση της κοινής γνώμης μετά τις παρεμβάσεις Σαμαρά - Καραμανλή.


Ως προς τη στάση των δύο πρωθυπουργών ως προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν ότι:Συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν: 48,9%
Διαφωνούν ή μάλλον διαφωνούν: 33,3%
ΔΞ/ΔΑ: 17,8%



Στους ψηφοφόρους της ΝΔ συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ απαντά 38,1% και σίγουρα και μάλλον διαφωνώ απαντά το 49,1%, καταγράφοντας ένα μεγάλο ρήγμα στο «γαλάζιο» κόμμα.


Σχεδόν 6 στους 10 δεν εμπιστεύονται τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά

Την ίδια ώρα, ενόψει των διεργασιών Ελλάδας - Τουρκίας και της επικείμενης επίσκεψης Φιντάν στην Αθήνα, σχεδόν 6 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά.


Ειδικότερα, σίγουρα δεν εμπιστεύομαι και μάλλον δεν εμπιστεύομαι απαντά το 58,6% και σίγουρα εμπιστεύομαι και μάλλον εμπιστεύομαι 34,7%.



Πάντως, στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό που εμπιστεύεται τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά αγγίζει το 78,8%.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου