Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2024

Όλο και περισσότεροι «κόβουν» το Netflix - (σσ Στην Ελλαδα ο λογος δέν ειναι αυτος.Το συνδρομητικο καναλι απεκλεισε ορισμενα μοντελα τηλεορασης απο την υποδοχη σηματος και ειδοποιησε μαλιστα γι αυτο.Δηλαδη με μια τηλεοαση ταδε μαρκας εβλεπες netflix και τωρα δέν βλεπεις.Τοσο απλα)





AP / Paul Sakuma

 


Εκτόξευση των ακυρώσεων των συνδρομών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο Netflix, αφότου ο πρόεδρος και συνιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας ταινιών και σειρών ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις και δώρισε εκατομμύρια στην προεκλογική της εκστρατεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ποσοστά των ακυρώσεων σχεδόν τριπλασιάστηκαν μετά τις δηλώσεις του. Το μεγάλο κύμα ακυρώσεων σημειώθηκε τον Ιούλιο (2,8%), όταν το Netflix αποφάσισε να καταργήσει σταδιακά τη βασική της συνδρομή, η οποία ήταν και η φθηνότερη έκδοση του Netflix χωρίς διαφημίσεις. Ωστόσο η τάση ενισχύθηκε μετά τη δημόσια πολιτική τοποθέτηση του προέδρου της εταιρείας.


Από τη στιγμή που ο Ριντ Χέιστινγκς ανακοίνωσε πως δώρισε 7 εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις, οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησαν μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τον κόσμο να ακυρώσει μαζικά τις συνδρομές στο Netflix. Το #CancelNetflix έγινε τρεντ και ακολούθησε ένα κύμα αποχωρήσεων από τη πλατφόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ριντ Χέιστινγκς είναι γνωστός για την συμμετοχή σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, κυρίως φιλανθρωπικού σκοπού. Ωστόσο όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αποφύγει να πάρει θέση στην προεκλογική αντιπαράθεση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.


Η πρώτη πολιτική παρέμβαση έγινε όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στη «χορωδία» διασημοτήτων και επιχειρηματιών που προέτρεπαν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα. «Ο Μπάιντεν πρέπει να παραμεριστεί για να επιτρέψει σε έναν δυναμικό Δημοκρατικό ηγέτη να νικήσει τον Τραμπ και να μας κρατήσει ασφαλείς και ευημερούντες», είχε δηλώσει τότε στους New York Times.

Το επίσημο Netflix επιδίωκε - και συνεχίζει να επιδιώκει – τον διαχωρισμό των πολιτικών θέσεων και δράσεων του Χέιστινγκς με την εταιρεία, έχοντας υπόψη ότι απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό και δεν θα πρέπει να εμφανίζεται με «πολιτικές προκαταλήψεις».


Το εάν το #CancelNetflix έχει σοβαρές επιπτώσεις - έστω βραχυπρόθεσμες - δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνος για να το διαπιστώσουμε. Τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν πάντως πως το πλήγμα δεν θα είναι σοβαρό. Στις 30 Ιουνίου φέτος, το Netflix είχε 277,65 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδα της εταιρείας ανέρχονται σχεδόν σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο και τα κέρδη του ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου