Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2024

Νέο «καραμανλικό καρφί» στη Βουλή για τον Κωστή Χατζηδάκη Ο Γιώργος Βλάχος βάζει στο στόχαστρό του τον Κωστή Χατζηδάκη παραμονές του street party στη Ρηγίλλης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.



(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 

 


Το «γαλάζιοι» εναντίον «γαλάζιων» συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Παραμονή μάλιστα των γενεθλίων της ΝΔ με το υπαίθριο πάρτι έξω από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης. Αυτή τη φορά είναι ο Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής, που βάζει στο στόχαστρο τον Κωστή Χατζηδάκη, υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την «προστασία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Είχε προηγηθεί η ερώτηση των «11» για τα «κόκκινα δάνεια» προς τον Κωστή Χατζηδάκη, μια «γαλάζια» κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που συνυπέγραψε ο Γιώργος Βλάχος, που είχε σαν αποτέλεσμα να απαντήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με «ταχύτητα φωτός» μπροστά στην ένταση και την ιδιαίτερη πολιτική συνθήκη που κατέγραψαν με την κίνηση τους οι «Ocean's 11» της ΝΔ. Χθες 8 βουλευτές της ΝΔ, όλοι διαφορετικοί από την προηγούμενη φορά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έβαλαν στο «στόχαστρό» τους υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, με ερώτηση που συνυπέγραψαν για την επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.


Σήμερα ο Γιώργος Βλάχος επανέρχεται στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων» με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κωστή Χατζηδάκη, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών;».

Στην επίκαιρη ερώτηση του, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά προς τον Κωστή Χατζηδάκη πως επανέρχεται στο ζήτημα καθώς «μετά την απάντησή σας στην κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους σχετικά με την προστασία των δανειοληπτών, ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών».  

 

Χ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου