Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024

Τζορτζ Μπάλντοκ: Tι μπορεί να δείξουν οι ιστολογικές εξετάσεις «Μπορεί να χρειαστεί και ένας χρόνος για να μάθουμε την ακριβή αιτία θανάτου», είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τον Τζορτζ Μπάλντοκ.



ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI

 
 


Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε σχετικά με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ.

Όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων θα προσφέρουν κρίσιμα στοιχεία που θα διαφωτίσουν τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού.


Οι αστυνομικές αρχές, έχοντας συλλέξει νέα στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές του Μπάλντοκ, θεωρούν πλέον απίθανο το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει πως η αιτία του θανάτου ήταν πνιγμός, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για άλλη επιβαρυντική αιτία.





Παράλληλα, εξετάζεται προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις τελευταίες κινήσεις του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μπάλντοκ καταγράφηκε να βουτά στην πισίνα φορώντας μαγιό, όταν ξαφνικά φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις του ενώ βρίσκεται στο νερό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, μία άλλη κάμερα καταγράφει το σώμα του ποδοσφαιριστή να επιπλέει μπρούμυτα στην επιφάνεια της πισίνας.


Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται εντός των επόμενων 20 ημερών, και όπως δήλωσε ο κ. Λέων, θα είναι καθοριστικά για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου.

Σχετικά με το τι αναμένεται να δείξουν οι εξετάσεις είπε:

«Ο ιατροδικαστής έχει μία αρχική εικόνα και έχουμε μία πρώτη εκτίμηση για τον πνιγμό, που είναι η τελική αιτία θανάτου. Πρέπει να διερευνήσουμε γιατί ένας υγιής οργανισμός που υπόκεινται και σε συνεχείς εξετάσεις, και να περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις και να δούμε εάν η καρδιά είχε μία παθολογία που δεν φαινόταν με το μάτι.


Έχει συμβεί να πεθάνουν αθλητές από μυοκαρδιοπάθεια, η οποία δεν φαίνεται με απλές εξετάσεις. Περιμένουμε και τις τοξικολογικές. Οι χρόνοι αναμονής των αποτελεσμάτων είναι μεγάλοι. Κάθε χρόνο εμφανίζονται τέτοια περιστατικά σε υγιή άτομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου