Μέλημα της κυβέρνησής του επί 5 χρόνια αποτελεί «η θωράκιση του Κράτους Δικαίου» δήλωσε
Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο εάν δεν ήταν θλιβερό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την Τετάρτη μια… παράσταση άξια χειροκροτήματος σε εκδήλωση του αρμόδιου υπουργείου με θέμα «Ελληνική Δικαιοσύνη: Οι μεγάλες αλλαγές».
Ο πρωθυπουργός της συγκάλυψης των Τεμπών και του σκανδάλου των υποκλοπών τόνισε ανερυθρίαστα:
«Η Δικαιοσύνη είναι σαν το οξυγόνο. Η παρουσία της περνά ίσως απαρατήρητη, αλλά η απουσία της καθιστά την ζωή αδύνατη. Όπως το ανθρώπινο σώμα δεν επιβιώνει χωρίς οξυγόνο, έτσι και η δημοκρατία δεν μπορεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να προοδεύσει, δεν μπορεί να εξελιχθεί χωρίς τον πνεύμονα της απονομής Δικαίου».
Και συνέχισε προκαλώντας κάθε σκεπτόμενο Έλληνα υποστηρίζοντας ότι κεντρικό μέλημα της κυβέρνησής του επί 5 χρόνια(!) αποτελεί «η θωράκιση του Κράτους Δικαίου και ο εκσυγχρονισμός, η μεταρρύθμιση συνολικά της Δικαιοσύνης, όχι γιατί μας λείπουν οι άξιοι δικαστές όσο γιατί ειδικά το συγκεκριμένο πεδίο το πολιορκούν παθογένειες πολλών δεκαετιών».
Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να στηρίξει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη: «Έχουμε επιτέλους έναν δικαστικό χάρτη ο οποίος ενοποιεί τα πρωτοδικεία και τα ειρηνοδικεία, διπλασιάζουμε ουσιαστικά με αυτήν την παρέμβαση τους δικαστές του πρώτου βαθμού, οι οποίοι αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρους των ποινικών και αστικών υποθέσεων. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Είναι μια μεταρρύθμιση, της οποίας τα αποτελέσματα θα τα κρίνουμε και θα τα δούμε σε βάθος χρόνου» δήλωσε ωσάν να απευθύνεται σε πολίτες άλλης χώρας, κυρίως σε… αδαείς λειτουργούς της Δικαιοσύνης.
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε με περισσή οίηση και υποκρινόμενος:
«Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι όλα γίνονται άψογα. Θεωρώ ότι μόνο αν είμαστε πραγματικά αυστηροί με τους εαυτούς μας και με το έργο μας, μπορούμε ουσιαστικά να βελτιωνόμαστε. Ας μην ξεχνάμε όμως από πού ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια και πού είμαστε σήμερα, σε μια πορεία σίγουρα με αδυναμίες αλλά με πολλές γενναίες μεταρρυθμίσεις.
Είναι μια ανορθωτική τροχιά που ακολουθεί η χώρα σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.
Δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο καλύτερο εισόδημα, λιγότερη ανεργία, δυναμική ανάπτυξη. Σημαίνει πρώτα και πάνω από όλα εμπιστοσύνη στους θεσμούς, πρώτα και πάνω από όλα εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη».
Και κάπου εκεί έπεσε η αυλαία…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου