Κυριακή, Νοεμβρίου 24, 2024
Θεσσαλονίκη: Η μήνυση του αστυνομικού που ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο με καθυστέρηση ενός έτους Ο ανθυπαστυνόμος περιγράφει στη μήνυση πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης του όταν εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας - Πήρε τα αποτελέσματα της βιοψίας έναν χρόνο μετά
Την αλληλουχία των τραγικών γεγονότων και τις παραλείψεις των γιατρών που μετέτρεψαν τη ζωή του σε εφιάλτη περιγράφει στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο 55χρονος αστυνομικός που μπήκε για μία επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και ενημερώθηκε έναν χρόνο μετά ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο.
Όπως περιγράφει ο ανθυπαστυνόμος στη μήνυση η οποία βρίσκεται στη διάθεση του protothema.gr, ο εφιάλτης του ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 όταν εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για «οξεία σκωληκοειδίτιδα». Κατά την επέμβαση αφαιρέθηκε τμήμα της σκωληκοειδούς απόφυσης και δόθηκε για βιοψία τα αποτελέσματα της οποίας έκαναν να «φθάσουν» έναν ολόκληρο χρόνο!
Περιγράφει συγκεκριμένα ο αστυνομικός: «Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2022 στη διάρκεια της υπηρεσίας μου ένιωσα έντονο πόνο κάτω δεξιά στην κοιλιακή χώρα. Όταν σχόλασα από την υπηρεσία, πήγα σπίτι και ο πόνος συνεχιζόταν και μάλιστα ήταν πιο έντονος. Πήρα ένα παυσίπονο (Depon) και ξάπλωσα. Το απόγευμα οι πόνοι ήταν πολύ δυνατοί και έτσι τα δυο μου παιδιά, ο Νίκος και ο Αντώνης, με πήρανε και με πήγανε στα επείγοντα στρατιωτικού νοσοκομείου. Εκεί, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του στρατιωτικού νοσοκομείου, ήρθε ένας γιατρός, από την Α΄ Χειρουργική Κλινική ο οποίος, αφού με εξέτασε ψηλαφίζοντας την περιοχή, είπε ότι πιθανόν να είναι σκωληκοειδίτιδα, αν και το θεώρησε σπάνιο για αυτή την ηλικία μου, καθώς ήμουν 53 ετών τότε. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και βγήκε το πόρισμα ότι επρόκειτο για σκωληκοειδίτιδα. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα προέκυψε ως διάγνωση η «Οξεία Σκωληκοειδίτιδα». Έχοντας ως δεδομένη την ανωτέρω διάγνωση κρίθηκε από τον προαναφερθέντα ιατρό ότι έπρεπε εσπευσμένα να χειρουργηθώ».
Έτσι και έγινε. Ο 55χρονος σήμερα αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με τον γιατρό να τον ενημερώνει πως όλα πήγαν καλά και πως λήφθηκε δείγμα προκειμένου να γίνει βιοψία, όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε κάθε επέμβαση σκωληκοειδεκτομής. Ο εφιάλτης όμως, χωρίς να το ξέρει ακόμα ο άνδρας, είχε ήδη ξεκινήσει.
Όπως αναφέρει στη συνέχεια: «Την επόμενη ημέρα, ήτοι την 12.12.2022, έλαβα «Εξιτήριο» από το νοσοκομείο. Σε αυτό, κάτω από την επικεφαλίδα «ΚΕΝ», η οποία σημαίνει Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο, αναγράφεται στο εν λόγω δημόσιο έγγραφο «Σκωληκοειδεκτομή χωρίς κακοήθεια ή περιτονίτιδα χωρίς καταστροφικές συστηματικές ή συνυπάρχουσες», ενώ ως τελική διάγνωση αναγράφεται αυτή της “Οξείας Σκωληκοειδίτιδας”. Μετά από ένα έτος και συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου ο οποίος μάλιστα με κάλεσε από αριθμό κινητού τηλεφώνου και μου είπε να κλείσουμε ένα ραντεβού στο γραφείο του. Δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος που είχε περάσει από το χειρουργείο μου, τον Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους, δεν πήγε το μυαλό μου σε αυτό και τον ρώτησα για ποιο θέμα ήθελε να πραγματοποιηθεί το ραντεβού. Η απάντηση του ιατρού ήταν ότι έλαβαν το αποτέλεσμα της βιοψίας από το χειρουργείο που έκανα στην σκωληκοειδή απόφυση προ έτους. Όταν τον ρώτησα αν ήταν κάτι ανησυχητικό, η απάντησή του ήταν “δυστυχώς είναι, διαφορετικά δεν θα σας έπαιρνα τηλέφωνο”. Αφού ολοκληρώθηκε η κουβέντα μας, μου είπε να τον καλέσω ξανά λίγο αργότερα στον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ώστε να ελέγξει το πρόγραμμά του και να μου κλείσει ένα ραντεβού για να με ενημερώσει πλήρως για το όλο θέμα, όπως και έγινε.
Το ραντεβού κανονίσθηκε για την επόμενη μέρα. Όντως την επομένη μεταβήκαμε με την αδερφή μου και άλλα μέλη της οικογένειάς μου στο νοσοκομείο για το προκαθορισμένο ραντεβού. (...) Τη συζήτηση ξεκίνησε ο γιατρός και είπε ότι «μέρες που έρχονται (πλησίαζαν τα Χριστούγεννα) είναι δυσάρεστο και για εμάς να ανακοινώνουμε τέτοια περιστατικά». Συνέχισε λέγοντας «Αλλά δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι στο δείγμα της βιοψίας διαγνώστηκε ένα αδενοκαρκίνωμα (κακοήθεια) και πρέπει να γίνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις, για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε, όπως αξονική τομογραφία άνω κάτω κοιλίας και κολονοσκόπηση».
Σε ερώτηση που τους έκανε η αδερφή μου για ποιον λόγο άργησαν τόσο πολύ τα αποτελέσματα της βιοψίας, η απάντηση του γιατρού ήταν ότι: «Την περίμενα αυτή την ερώτηση. Συνήθως αργούνε, αλλά στον αδερφό σας η αλήθεια είναι ότι άργησε λίγο περισσότερο, γιατί είναι από τα περιστατικά που δεν θεωρούνται τόσο επικίνδυνα». Η αδερφή μου του απάντησε ότι είναι τραγικό μετά από ένα χρόνο να μας καλείται για να μας ανακοινώσετε ότι έχει καρκίνο» περιγράφει ο αστυνομικός στη μήνυσή του.
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε να ανεβαίνει τον Γολγοθά του καθώς, όπως ενημερώθηκε, το διάστημα αυτό ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση σε άλλα όργανα και ουσιαστικά είχε καταστεί μη ιάσιμος.
Όπως υπογραμμίζει καταληκτικά ο αστυνομικός στη μήνυση που υπέβαλε «ο καρκίνος που είχα ήταν της οξείας σκωληκοειδίτιδας, στην επέμβαση της οποίας είχα υποβληθεί προ έτους! Δηλαδή είχα μέσα μου για έναν ολόκληρο χρόνο τον καρκίνο χωρίς να με έχει ενημερώσει κανείς από τους υπεύθυνους και θεράποντες ιατρούς μου, χωρίς να υποβληθώ σε καμία προφυλακτική επέμβαση, χωρίς να λάβω καμία προφυλακτική φαρμακευτική αγωγή, όπως χημειοθεραπεία, χωρίς να έχω κάνει τίποτα για να σώσω τη ζωή μου!
(...) Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα και αφού πήραμε τα αποτελέσματα της δεύτερης βιοψίας προέκυψε ότι η ρύπανση είναι πλέον προχωρημένη και αποφάσισα να επισκεφθώ ιδιώτη ογκολόγο και να μην συνεχίσω στο στρατιωτικό νοσοκομείο δεδομένου ότι πλέον η κατάσταση της υγείας μου είχε επιδεινωθεί σε σημείο μη αναστρέψιμο. (...) Τελικά στο χειρουργείο δεν μπόρεσαν να αφαιρεθούν όλοι οι όγκοι γιατί ο καρκίνος ήταν πλέον ολικός δηλαδή και σε άλλα όργανα και σε προχωρημένο στάδιο.
Στο δε πρακτικό χειρουργείου ο χειρουργός αναγράφει “Η κατάσταση κρίνεται ως μην επιδεχόμενη χειρουργικής αντιμετωπίσεως”, φράση που προδίδει το προχωρημένο στάδιο του καρκίνου».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου