Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2024
Η Θεσσαλία εκπέμπει δημογραφικό SOS – Σοκαριστικά τα στοιχεία
«Συρρικνώνεται» επικίνδυνα ο κάμπος – Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις
Η δημογραφική «συρρίκνωση» της Ελλάδας είναι μείζον εθνικό πρόβλημα και ζήτημα, με το οποίο, δυστυχώς, καμία από τις τελευταίες Κυβερνήσεις αυτής της χώρας δεν έχει ασχοληθεί όσο σοβαρά επιβάλλει η κατάσταση.
Όπως φανερώνουν τα στατιστικά στοιχεία οι γεννήσεις στην ελληνική Επικράτεια βρίσκονται σε σταθερά πτωτική πορεία από το 2008 και μετά, με τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο όχι και τόσο μακρινό 2050, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει πέσει στα 7.500.000!
Αν συνυπολογίσει κανείς και το λαθρομεταναστευτικό… τσουνάμι που χτυπά αλύπητα τη χώρα μας, τότε είναι ηλίου φαεινότερο προς τα που οδεύει το πράγμα αν δεν ληφθούν επειγόντως ουσιαστικά μέτρα στήριξης των οικογενειών -και όχι εξαφάνισής τους…
Κραυγή αγωνίας από τη Θεσσαλία
Η δημογραφική… λαίλαπα είναι ιδιαιτέρως υπαρκτή και στη Θεσσαλία, με τον κάμπο να μετρά σταθερά διπλάσιους θανάτους από ότι γεννήσεις, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το θεσσαλικό δίκτυο TRT.
Το 2023 είχαμε στη Θεσσαλία περίπου 4.500 γεννήσεις και 9.500 θανάτους!
«Βλέπουμε δυστυχώς ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης, η ελληνική οικογένεια, αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Θέλουν οι Έλληνες να κάνουν οικογένεια και δεν μπορούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα πρότυπα και τα ιδανικά που προβάλλονται, είναι εναντίον της οικογένειας. Θα ήθελα να κρούσω για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου προς την ελληνική Πολιτεία και σε όλες τις κυβερνήσεις, να καταλάβουν ότι αυτό είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε ο Γεώργιος Ρούντας, Βουλευτής Λάρισας της «Νίκης», δίνοντας και μια άλλη διάσταση στο όλο πρόβλημα.
Ξεχωριστά στους θεσσαλικούς νομούς, καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά τα εξής ανησυχητικά νούμερα:Νομός Μαγνησίας: 1.255 γεννήσεις – περίπου 2.500 θάνατοι
Νομός Λάρισας: 1.850 γεννήσεις – περίπου 3.500 θάνατοι
Νομός Τρικάλων: 737 γεννήσεις – 1938 θάνατοι
Νομός Καρδίτσας: 618 γεννήσεις – 1.714 θάνατοι
«Το ευρύτερο πρόβλημα υποστελέχωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στη λειτουργία τους, σχετίζεται με το δημογραφικό. Άρα λοιπόν, αν όντως θέλουμε να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία των ΕΔ και να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με ασφάλεια και σιγουριά, θα πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να λύσουμε το δημογραφικό»», επεσήμανε ακόμη ο κ. Ρούντας.
Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ από το 1980 και είναι οι λιγότερες των τελευταίων 90 ετών!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου