Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2025
Δήμαρχος Αλίμου: Τρία οχήματα της ΕΥΔΑΠ με 24ωρη βάρδια, φυλάνε εδώ και μέρες το σημείο με το καπάκι 1.000 φορές να έχουμε το φορτηγό πάνω από το καπάκι, παρά ανθρώπους να περπατάνε μέσα στα λύματα, δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης
Η έντονη βροχόπτωση το πρωί της Δευτέρας στην Αττική δημιούργησε ξανά προβλήματα στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου και στο σημείο που είχε πλημμυρίσει με λύματα μέσα στις γιορτές. Χθες, ο Δήμος Αλίμου, η ΕΥΔΑΠ και η Πυροσβεστική πρόλαβαν τα χειρότερα, με την Εταιρεία Ύδρευσης μάλιστα να στέλνει από νωρίς το πρωί οχήματα στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Καλαμακίου, τα οποία επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εμποδίσουν τα λύματα να πλημμυρίσουν το οδόστρωμα: πάρκαραν όχημα με τις ρόδες του πάνω στο καπάκι... για να μην ανασηκωθεί από την ορμή των νερών.
Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο OPEN το πρωί της Τρίτης για το όχημα της ΕΥΔΑΠ που πάρκαρε πάνω στο καπάκι της αποχέτευσης για να μην εκτιναχθεί από τη ροή των υδάτων, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.
«Ευτυχώς δεν πλημμυρίσαμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε τα φαινόμενα αυτά που ταλαιπωρούν όλη την κοινωνία και ειδικά αυτούς που μένουν σε αυτήν εδώ την περιοχή. Βεβαίως αυτό δεν είναι μια βιώσιμη λύση, καθώς δεν μπορεί κάθε φορά που βρέχει να έρχεται ένα φορτηγό και να παρκάρει πάνω στο φρεάτιο. Να πούμε και ένα ευχαριστώ στους ανθρώπου της ΕΥΔΑΠ, γιατί είναι τρία αυτοκίνητα με 24ωρη βάρδια και φυλάνε εδώ και 2-3 μέρες το σημείο. Η βάρδια τους είναι ότι μόλις βρέξει και πάει να δημιουργηθεί κάτι απρόοπτο να παρέμβουν και να προλάβουν τα χειρότερα», είπε.
Και συνέχεια ο Δήμαρχος Αλίμου: «Πρέπει να γίνει ο καινούριος αγωγός που απαιτείται, που τον θέλουμε εδώ και πολλά χρόνια για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα. Αυτό που συμβαίνει είναι το αποτέλεσμα 40 χρόνων αδιαφορίας από την ΕΥΔΑΠ, που υπάρχει το πρόβλημα και δεν είχε λυθεί. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο στο να πρέπει να φυλάμε το καπάκι, για να μην γεμίσει ο κόσμος λύματα. Ευτυχώς είχε ξεκινήσει η μελέτη, αλλά μέχρι να τελειώσει η μελέτη και να ξεκινήσει το έργο που θα μας πάρει κανά χρόνο ακόμη, θα είμαστε με την ψυχή στο στόμα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια».
Ο κ. Κονδύλης κατέληξε: «1.000 φορές να έχουμε το φορτηγό πάνω από το καπάκι, παρά ανθρώπους να περπατάνε μέσα στα λύματα. Το ακόμη καλύτερο θα ήταν να είχε φτιαχτεί έγκαιρα ο αγωγός και να μην είχαμε αυτή την κατάσταση».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου