Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2015

Ο Βαρουφάκης, οι αντάρτες του Ολάντ...



...το ευρωπαϊκό Plan B και η υποδοχή σταρ (ΦΩΤΟ)...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν επίσημος προσκεκλημένος του επίσης πρώην ΥΠΟΙΚ και αντάρτη από το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα, Αρνό Μοντεμπούργκ, στην Γιορτή του Τριαντάφυλλου.
Οι...


Γάλλοι σοσιαλιστές υποδέχθηκαν μάλιστα τον Έλληνα πρώην ΥΠΟΙΚ σαν σταρ.

Ο Μοντεμπούργκ δήλωσε περήφανος που έχει στο πλευρό του τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, όπως δήλωσε, «πολέμησε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».



Σύμφωνα με την Liberation, τα «δύο τρομερά παιδιά της Ευρώπης» Μοντεμπούργκ και Βαρουφάκης έγιναν δεκτοί σαν ροκ σταρ, μέσα σε ένα πλήθος από κάμερες και δημοσιογράφους. Έκαναν περίπου 30 λεπτά για να διανύσουν 300 μέτρα και να φτάσουν στο δημαρχείο.



Στη συνάντηση και με τον ηγέτη του ριζοσπαστικού κόμματος της Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης συζήτησε για το ενδεχόμενο να κάνουν μαζί μια συνέντευξη Tύπου για το Plan B, με τον Έλληνα πρώην υπουργό να δηλώνει ότι θέλει να ιδρύσει ένα «προοδευτικό ευρωπαϊκό κίνημα», λέγοντας ότι η ψυχή του «ράγισε από τη διάσπαση του κόμματος». Δεν απέκλεισαν λοιπόν ο Μελανσόν, το Μέτωπο της Αριστεράς και ο Γ. Βαρουφάκης το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκού Plan B, κατά της γερμανικής λιτότητας και για έξοδο από το ευρώ.



Ο πρόεδρος των Φίλων του Τριαντάφυλλου, που είναι το σήμα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, χάρισε δύο μπουκάλια κρασί στον Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και ένα τζιν παντελόνι και μια μαγειρική ποδιά κατασκευασμένα στη Γαλλία.
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου