Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Κομισιόν: Σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές οι θεσμοί...

«Συνηθισμένη διαδικασία» η επιστολή Τσακαλώτου...

Οι θεσμοί βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές σε όλα τα επίπεδα σε συνέχεια του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, δήλωσε σήμερα...
η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, απάντησε πως η ανταλλαγή επιστολών αποτελεί μέρος της «συνήθους διαδικασίας».

Υπενθυμίζουμε ότι στην επιστολή ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες, είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τους αποδέκτες της επιστολής σε ποια ακριβώς θέματα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα και σε ποια θεωρεί ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει το σύνολο των εκκρεμοτήτων, οι οποίες είναι περίπου 150 αλλά στην πλειονότητά τους αφορούν διορθώσεις σε διατυπώσεις, ωστόσο δεν ανταποκρίνεται σε οκτώ σημεία αιχμής.


Ένα από αυτά αφορά τα ενεργειακά καθώς οι θεσμοί ζητούν επακριβώς από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό της σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά εκείνο για τον ΑΔΜΗΕ. Επί της ουσίας ζητούν η κυβέρνηση να δεσμευτεί για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ για το ενδεχόμενο αποτυχίας του σχεδιασμού της. Ένα άλλο θέμα, εξίσου σημαντικό για το Μέγαρο Μαξίμου, είναι αυτό που αφορά τα ειδικά μισθολόγια. Με βάση τις πληροφορίες, η κυβέρνηση αρνείται να αποσύρει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα να υπάρξει ξεπάγωμα των ειδικών μισθολογίων έως τις 31/12/16 και επιμένει στη διατήρησή της.
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου