Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Με μήνυση απαντάει στη χυδαία επίθεση χρυσαυγιτών η Μάγδα Φύσσα. Αντιδράσεις των κομμάτων...





Με μήνυση για φραστική επίθεση πρόκειται να απαντήσει στην χυδαία επίθεση που δέχτηκε από χρυσαυγίτες σήμερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που έγιναν...
χθες στο Εφετείο στη δίκης της Χρυσής Αυγής, η κ. Μάγδα Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, καταγγέλλει πως κατά την διάρκεια των έντονων γεγονότων που σημειώθηκαν, κάποιος από το κοινό της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκε σε αυτήν λέγοντάς της ειρωνικά, «που είναι τώρα ο Παύλος;».

Με την μήνυση οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα θα ζητήσουν εντός του πλαισίου του αυτοφώρου να εντοπιστεί από την Αστυνομία εκείνος που απευθύνθηκε στην μητέρα του μουσικού, η οποία, όπως εκτιμούν οι συνήγοροι, μπορεί να τον αναγνωρίσει.

Ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Ανδρέας Τζέλλης, κάνει λόγο για «αυξανόμενη επιθετικότητα των Χρυσαυγιτών που αντιδρούν όλο και πιο έντονα όσο βλέπουν ότι η δίκη βαίνει σε βάρος τους» και υποστηρίζει πως αναζητείται τρόπος για να διακοπεί αυτή η τακτική.


για τα επεισόδια στη δίκη της Χ.Α...

Για περιφρόνηση της δικαιοσύνης από τη Χρυσή Αυγή και τα υπόδικα μέλη της μιλούν στις ανακοινώσεις τους τα κόμματα, μετά...
τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη. Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδουν Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι τα σημερινά επεισόδια «στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η Χρυσή Αυγή φοβάται και περιφρονεί τη δικαιοσύνη».

Όπως σημειώνει, «οι εποχές της ασυλίας και της ανοχής στα εγκλήματά τους έχουν τελειώσει. Όσες απειλές κι αν εκτοξεύσει, όσες ύβρεις προς τα θύματά της και τους οικείους τους κι αν εκστομίσει, να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η στιγμή της λογοδοσίας έχει φτάσει».

Η Νέα Δημοκρατία

Σε σύγκρουση αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία τονίζει πως τα «σημερινά πρωτόγνωρα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα - τα οποία καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο - αναδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών».

Επίσης αποδίδει ευθύνες και στην κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει «άβουλη και ανίκανη» διότι «δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος».

«Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σεβασμός των νόμων και της τάξης παντού», καταλήγει.

Το Ποτάμι

Ο Τομέας Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας του Ποταμιού, τονίζει με έμφαση ότι «οι μάσκες των νεοναζιστών έπεσαν. Με τις πρωτοφανείς προκλήσεις τους αποδεικνύουν πόσο αλλεργικοί είναι στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο ντροπή προκαλεί η πρωτοφανής συμπεριφορά τους, που δεν σεβάστηκαν ούτε την αίθουσα του Δικαστηρίου στο οποίο δικάζονται!»

Και συμπληρώνει:

«Ντροπή και θλίψη που αυτό το κόμμα κάποιοι Έλληνες πολίτες έστειλαν δυστυχώς στη Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ούτε για αυτούς».

Και επιτιθέμενο στην κυβέρνηση, αναρωτιέται: «Με αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει να έχει διαύλους; Αυτοί, πιστεύει αλήθεια, ότι μπορούν να αλλάξουν;»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου