Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

ΗΠΑ: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών κατά του Τραμπ με αστυνομικούς




Στο Πόρτλαντ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Τουλάχιστον 13 άτομα συνελήφθησαν - Ματωμένα πρόσωπα και χειροπέδες στους συγκεντρωμένους - «Δεν είχαν άδεια», υποστήριξε η αστυνομία. Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι κεντρικοί δρόμοι στο Πόρτλαντ....
των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Δευτέρα, όταν διαδηλωτές που εξέφραζαν την αντίθεσή τους με τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 13 άτομα συνελήφθησαν από τις πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας δεν δίστασαν να επιτεθούν και να χτυπήσουν στο κεφάλι και στο σώμα ακόμα και ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες έδωσαν το «παρών» στη διαδήλωση, προκειμένου να αποδοκιμάσουν τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η διαδήλωση δεν είχε εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια και με βάση τη συγκεκριμένη δικαιολογία, δόθηκε η εντολή να διαλυθούν με τη βία οι συγκεντρωμένοι.



Οι διαδηλωτές ήταν του κινήματος «not my Presidents' Day» και είχαν συγκεντρωθεί έξω από ένα Ομοσπονδιακό Κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η αστυνομία τους προειδοποίησε να αποχωρήσουν, αλλά δεν πειθάρχησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυναμική επέμβαση.

Οι σκηνές από το ματωμένο πρόσωπο μίας μεγάλης σε ηλικία γυναίκας έκαναν τον γύρο όλου του κόσμου, ενώ όπως έγινε γνωστό, τραυματίστηκε όταν αστυνομικοί την έσυραν στην άσφαλτο, καθώς εκείνη δήλωνε την άρνησή της να σηκωθεί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου