Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

Τζανακόπουλος: Ανυπόστατα τα σενάρια για τη λήψη μέτρων το 2018
Επιτέθηκε στο ΔΝΤ: Οι επιφυλάξεις του αποδείχθηκαν αδικαιολόγητες - Χαρακτήρισε παραθρησκευτική σέχτα τη ΝΔ


Να σβήσει τη φωτιά που άναψε το ΔΝΤ με τις προβλέψεις του για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2018 επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λέγοντας ...
κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι τα σενάρια για λήψη μέτρων το 2018 είναι ανυπόστατα.

«Ακόμα και αν υπήρχε ένα σενάριο να μην πιάσουμε τους στόχους το 2018 και δεν καταφέρναμε να πιάσουμε το 3,5% το 2018, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση όταν πέρασε ο δημοσιονομικός διορθωτής (σ.σ. κόφτης μισθών και συντάξεων)» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση.

Παράλληλα επιτέθηκε στο ΔΝΤ με βάση το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι τα πλεονάσματα για το 2016 είναι υψηλότερα του στόχου λέγοντας ότι «αποδεικνύει πέρα απο κάθε πάση αμφιβολία ότι οι επιφυλάξεις που προκάλεσαν καθυστερήσεις ήταν αδικαιολόγητες».

Επιτέθηκε, δε, στην εισήγησή του στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας την ως «παραθρησκευτική σέχτα που προβλέπει την καταστροφή του κόσμου».

Μιλώντας για τη στάση της κυβέρνησης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ είπε ότι πηγαίνει με επιχείρημα την υπεραπόδοση στους στόχους του προγράμματος προσθέτοντας ότι σταθερή θέση είναι η μείωση του ύψους των πλεονασμάτων. «Ξέρετε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις σχετικά με το ζήτημα. Η Γερμανία σε προηγούμενο Eurogroup είχε καταθέσει πρόταση για 10ετη πλεονάσματα 3,5% αλλά χαρακτηρίστηκε από όλους υπερβολική και δεν γίνεται δεκτή από το ΔΝΤ και την κυβέρνηση. Εμείς κάναμε τις υποχωρήσεις μας τώρα είναι σειρά να κάνουν το ίδιο η Γερμανία και το ΔΝΤ. Μετά τη συμφωνία της 7ης Απριλίου κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για κωλυσιεργία» πρόσθεσε για το θέμα.

«Επιδιώκουμε μια βιώσιμη λύση για το χρέος γεγονός που θα δώσει σήμα ότι η Ελλάδα περνάει την αβεβαιότητα» πρόσθεσε εξαπολύοντας ξανα επίθεση στη ΝΔ ότι «ποντάρει τα πάντα στο χάος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου