Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Παππάς: Πήραμε καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που μας «σερβίρανε»...
«Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη λύση για το χρέος». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψυφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τα...
αποτελέσματα του Eurogroup στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο υπουργός «η τελευταία παράγραφος, για έξοδο στις αγορές, είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της συμφωνίας» ενώ σημείωσε πως έχουμε «την αντιστροφή της πολιτικής, έχουμε την αποδοχή από του Eurogroup , την αποδοχή της γαλλικής πρότασης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει από πριν γίνει κυβέρνηση στο τραπέζι». «Αυτή είναι πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα υλοποιηθεί, όπως και η δέσμευση για χαμηλά πλεονάσματα» σχολίασε και τόνισε πως η κυβέρνηση μείωσε τα πλεονάσματα του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

«Έχουμε κάποια τετελεσμένα, πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις όμως είχαμε παραπάνω από τους στόχους επιτυχία, στα πλεονάσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους χωρίς να χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα. «Ο στόχος της ανάπτυξης δεν κάμπτεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος» τόνισε σε αυστηρό ύφος.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε πως «είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνει την αυτοκριτική της» και συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση πήρε τελικά μια πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που η αντιπολίτευση της ζητούσε να υπογράψει.

«Χθες είχαμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που μας σερβίρανε» είπε και υπογράμμισε ότι στη συμφωνία υπάρχει ρητή αναφορά για την δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας.

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε

Όσο αναφορά στις δηλώσεις του Σόιμπλε που αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην συμφωνία με το Eurogroup της 22ας Μαΐου τόνισε πως είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορές και αυτό κατέστη σαφές και από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup. «Ο κος Σόιμπλε πρέπει κάτι να λέει στους υπουργούς του» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στις οποίες ο ίδιος αναφέρει «να μην δίνουμε την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πως όλα έχουν τελειώσει» ο Νίκος Παππάς διεμήνυσε ότι ο κ. Σόιμπλε μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις οι οποίες διαψεύδονται.

Δήλωσε τέλος πως ο ακόμη ότι ο κόσμος ξέρει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα...Πηγή: antenanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου