Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Στην «αντεπίθεση» για το Κυπριακό η ελληνοκυπριακή πλευρά




Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθάρισε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά στοχεύει μόνο στον τερματισμό της κατοχής και στην επανένωση της Κύπρου. Απαντώντας στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας για «εξαναγκασμό» ως προς τη συμμετοχή στη διάσκεψη, ξεκαθάρισε πως αν δεν βρεθεί λύση στο Κρανς Μοντανά, την ευθύνη θα φέρει η Τουρκία.


Αν θέλετε να κάνετε tweet ένα μέρος του κειμένου απλά επιλέξτε το και θα εμφανιστεί αυτόματα το εικονίδιο του twitter. Κάντε ένα κλικ πάνω του και είστε έτοιμοι…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Ν. Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά προσέρχεται στη διάσκεψη του Κρανς Μοντανά (ξεκινάει την Τετάρτη) «με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμβιβαστικής λύσης που φαίνεται να προωθεί ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Έιντε για τη διάσκεψη του Κρανς Μοντανά, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει καμία ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό».

Σχετικά με τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, που ανέφερε ότι η διάσκεψη γίνεται με ««εξαναγκασμό» του ΟΗΕ, αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη διάσκεψη «με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα». Τέλος, υποστήριξε ότι από τη συζήτηση των κεφαλαίων της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κριθεί κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα. «Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει στο Κρανς Μοντανά θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες, δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη και αυτό θα είναι από υπαιτιότητα της ‘Αγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου