Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Κόβει μισθούς και συντάξεις ο Μακρον! Σκάνδαλο 8δις τύπου ΕΛΣΤΑΤ ειχε κάνει στο έλλειμμα ως Υπουργός Οικονομικών!


 

netakias

Σε μνημόνιο και οι Γάλλοι, μερικούς μήνες μετα την εκλογή του Τραπεζίτη Μακρον στην Προεδρία της Γαλλίας!



Οπως αποκαλύφθηκε, ο Γάλλος Τσάρος της οικονομίας για να μην χαλάσει του προφίλ του «πετυχημένου» ειχε μαγειρέψει τα στοιχεία του ελλείμματος της Γαλλίας. Ετσι βρέθηκε να ειναι κατα 8δις εκτος του ορίου του 3% για το 2017. Στόχος της Γαλλίας ηταν να κλεισει η χρονια με έλλειμμα +/-2,7% ενω τωρα οδεύει προς 3,2%.

Ετσι ο Μακρον ξεκινά περικοπές σε μισθούς και συνταξεις, ωστε να μειώσει τις δαπάνες της Γαλλίας κατα 70δις μεχρι το 2020!

Οι περικοπές θα ξεκινήσουν απο τα επιδόματα, οπως έγινε και στην Ελλαδα, ωστε να καταπιούν το χάπι πιο ελαφριά, θα συνεχιστεί με την μείωση του μισθολογικού κόστους (αλλη μια καραμέλα των νεοφιλεδων), θα αυξηθεί ο φόρος αλληλεγγύης στους πιο φτωχούς και τους συνταξιούχους, θα παραταθεί ο φόρος ιδιοκατοίκησης που βαρύνει όσους εχουν εισόδημα κάτω απο €20.000 (σχεδόν τους πιο φτωχούς καθως ο μέσος μισθός ειναι ακομη €1.400)

Αυτα παθαίνει οποιος απέχει απο τις εκλογές κι αποφασίζουν άλλοι γι αυτόν, επιλέγοντας μεταξύ μιας Ακροδεξιάς Λεπέν κι ενός Γάλλου «Παπαδήμου» Τραπέζιτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου