Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24, 2017

Η δημοσκόπηση που κατέστρεψε την αξιοπιστία της Metron Analysis





Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαθέτει αντιπολιτευτικό αφήγημα, η Νέα Δημοκρατία δεν "τσουλάει" και δεν μπορεί να δημιουργήσει "αέρα νίκης' για τις εκλογές που θα αργήσουν έτσι κι αλλιώς να γίνουν και όπως λέει και ο σοφός λαός... ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά σωσίβιο στα ΜΜΕ της διαπλοκής που τον στηρίζουν με πάθος και σε εταιρείες δημοσκοπήσεων εντελώς απαξιωμένες, οι οποίες δεν έχουν πέσει ποτέ μέσα στις προβλέψεις τους, τα τελυεταία χρόνια.

Ο λόγος για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και την εταιρεία Metron Analysis, που επιχειρούν να πείσουν τους εαυτούς τους, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και την κοινή γνώμη πως δήθεν η Νέα Δημοκρατία θα κατακτήσει την αυτοδυναμία. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο για τον θίασο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως επίσης γνωρίζουν πως χωρίς αυτοδυναμία αποκλείεται να γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο εντελώς ανίκανος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θυμάστε τι προέβλεπε η Metron Analysis λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές του 2015, σε δημοσκόπηση που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ;

Η δημοσκόπηση κατέγραφε προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,3%.

Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκέντρωνε 31,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΚΚΕ 6,2%, το Ποτάμι 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4%, οι ΑΝΕΛ 2,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.

Θυμάστε τι έγινε στις εκλογές; Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε με 7 μονάδες διαφορά, οι ΑΝΕΛ μπήκαν στη βουλή και συμμετέχουν στην κυβέρνηση και η ΛΑΕ έμεινε εκτός βουλής.

Αυτή η δημοσκόπηση δεν ήταν η μόνη της εν λόγω εταιρείας που είχε πέσει έξω. Είχε προηγηθεί και άλλη στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2015 που έδειχνε τη ΝΔ να προηγείται.

Για να μην θυμηθούμε το προβάδισμα που έδινε στο ΝΑΙ παραμονές του δημοψηφίσματος του 2015.

Ας βγάλει ο κάθε ένας τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου