Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

Ο Τζανακόπουλος «καρφώνει» τον Φίλη...

  «Συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης»...

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με...
αφορμή τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τα αναδρομικά των βουλευτών τα οποία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέδεσε με τον νόμο Κατρούγκαλου.

«Είναι ψευδές ότι γίνεται στη βάση του νόμου Κατρούγκαλου. Δεν χρειάζεται για ένα δικαστήριο κανένας απολύτως νόμος για να αναγνωρίσει θεμελιωμένες γενικές αρχές Δικαίου. Αυτό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, αφορά τον ρυθμό αποπληρωμής των συγκεκριμένων αξιώσεων, προκειμένου να μην επηρεαστεί ο προϋπολογισμός», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στον ΑΝΤ1.

«Συγκεκριμένα στελέχη προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και ο Κ. Μητσοτάκης ήθελε να βγάλει από πάνω του την πολιτική του ευθύνη. Πρόκειται για μία πλήρως υποκριτική στάση», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να κάνει δημοσιογραφική προσαρμογή: «Δεν υπήρξε καμία κατάργηση του ΣτΕ. Υπήρξε διόρθωση», είπε.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Τον Αύγουστο του 2018 τελειώνουμε με το πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην αρνητική στάση του Νίκου Φίλη απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «Ο κ. Φίλης συμμετέχει και στις αποφάσεις και στην υλοποίηση των αποφάσεων. Μπορεί να έχει διαφορετική οπτική γωνία σε λεπτομέρειες αλλά ποτέ δεν έχει πει ότι διαφωνεί με την πολιτική μας. Ο κ. Φίλης είχε προσωπικές διατυπώσεις. Υπήρξε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ, χωρίς αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Χωρίς να επηρεάσει τη δημοσιονομική πολιτική».

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί 1 δισ. ευρώ σε πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ενώ, όπως είπε, ο τρόπος καθορισμού του θα γίνει τον Νοέμβριο, «όταν θα έχουμε το σύνολο των στοιχείων του προϋπολογισμού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα» και πως «αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε. Θα πιάσουμε τον στόχο».

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν τέθηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών ζήτημα συγκεκριμένων περικοπών, όπως πχ στις συντάξεις, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Μην κοροϊδευόμαστε. Η τρόικα ήρθε το 2015 με συγκεκριμένη ατζέντα, και αφορούσε συντάξεις, ΦΠΑ και άλλα φορολογικά μέτρα. Ο Σόιμπλε θέλει να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, αλλά δεν θα διαγράψουμε την Ιστορία».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα γίνει εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων και πως «ο τρόπος διαπραγμάτευσης καθορίζεται από το υπουργείο Εργασίας. Θα πηγαίνουν σε αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη»...

newpost.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου