Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο +8% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου





Ξεκάθαρη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει κατοχυρώσει η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 35,6% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες....

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 35,6% και 24,1% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (12,5%), η Χρυσή Αυγή (7,4%), το ΚΚΕ (6%), η Ενωση Κεντρώων (3,1%), οι ΑΝΕΛ (2,6%), η Πλεύση Ελευθερίας (2,3%) και το Ποτάμι (1,5%).

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθπύν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (8,8%), η Χρυσή Αυγή (5,2%), το ΚΚΕ (4,2%), η Ενωση Κεντρώων (2,2%), οι ΑΝΕΛ (1,9%), η Πλεύση Ελευθερίας (1,6%) και το Ποτάμι (1%), ενώ 12,8% απαντούν ότι δεν θα ψηφίσουν και το 7,1% απάντησε άκυρο/ λευκό.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά είναι 51 μονάδες, καθώς το 39% εκτιμά ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη στις βουλευτικές εκλογές με μικρή διαφορά και το 29% με μεγάλη διαφορά, ενώ το 15% απάντησε ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά και το 2% με μεγάλη διαφορά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (23%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (16%), αλλά το 43% απάντησε «κανένας» σε αυτό το ερώτημα.

Οσο για τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες (44%) και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) και ο Σταύρος Θεοδωράκης (35%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 26%, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (27%). Το ίδιο ποσοστό με τον πρωθυπουργό έχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις θετικές γνώμες.

Στην ίδια έρευνα, το 87% κρίνει ότι η κυβέρνηση και η πολιτική αυτοδιοίκηση έχουν πολιτικές ευθύνες για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και το 80% πιστεύει ότι οι μηχανισμοί του κράτους ήταν απροετοίμαστοι για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Επίσης, το 96% θεωρεί ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες και ξεκινούν από τα μπαζωμένα ρέματα και τις φωτιές στα δάση.

Επιπλέον, το 72% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 61% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 59% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Απαισιοδοξία υπάρχει για τις οικονομικές συνθήκες, καθώς το 49% πιστεύει ότι αυτές θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου