Τρίτη, Μαΐου 22, 2018

Πάνω από 800 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια στο Ιράν – 11 νεκροί





Η κατανάλωση άγριων μανιταριών στο δυτικό Ιράν στάθηκε η αιτία ώστε έντεκα άτομα να χάσουν τη ζωή τους και περίπου 800 να δηλητηριαστούν. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από κατανάλωση μανιταριών σε όλον τον πλανήτη....

Από τα άτομα που νοσηλεύονται με δηλητηρίαση περίπου 50 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με τη ζωή τους να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

«Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για αυτού του είδους της δηλητηρίασης», αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Στους κατοίκους έχει δοθεί επίσης οδηγία να αγοράζουν μανιτάρια μόνο συσκευασμένα από καταστήματα.

Σύμφωνα με το σύστημα Υγείας του Ιράν, οι εκατοντάδες δηλητηριάσεις ανθρώπων από άγρια μανιτάρια, καταγράφηκαν μετά από τις ανοιξιάτικες μπόρες που έπληξαν την περιοχή. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το νερό ενδεχομένως να ήταν τοξικό, «μολύνοντας» τα μανιτάρια, τα οποία κατανάλωσαν χιλιάδες άνθρωποι.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/pano-apo-800-anthropoi-dilitiriastikan-apo-manitaria-sto-iran-11-nekroi/#ixzz5GAI5hJ29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου