Τρίτη, Μαΐου 22, 2018

Συνέχεια στο θρίλερ: Φάρμακα κατά του AIDS, αναβολικά και πολύτιμα πετράδια έκλεβαν και διακινούσαν τα λαμόγια της υγείας! kalinda




Πλοκάμια στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία φαίνεται ότι είχε το εγκληματικό κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων, το οποίο, όπως αποκαλύπτεται, διακινούσε κι άλλα φάρμακα υψηλού κόστους, όπως αυτά για την αντιμετώπιση του AIDS.


της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Τα φάρμακα φέρεται να κατασκευάζονται σε εταιρεία της Γερμανίας, ενώ διακινούνται κι άλλα, που δεν είναι αντικαρκινικά, όπως τα Panadol Cold ή Flue, χωρίς να είναι σαφές εάν τα 3.000 κουτιά αυτού του φαρμάκου που αναφέρονται είναι εικονική εγγραφή προκειμένου με τον τρόπο αυτό να διακινούνται τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Το κύκλωμα συνεργαζόταν επίσης με την Ιταλία, αφού σχετικοί κωδικοί καταγράφονται σε κουτιά φαρμάκων. Επίσης, αναφέρονται και σύριγγες με προέλευση την Τουρκία, χωρίς, ωστόσο, να έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν πράγματι διακινήθηκαν μέσω της γειτονικής χώρας.

Από τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα η «Νέα Σελίδα», οι Αρχές έβγαλαν «λαβράκια». Τα ποσά που αναφέρονται στον διάλογο μεταξύ του Deyab Hussein και του εκπροσώπου της Hadicon AG Health Care, τον οποίο εκείνος αποκαλεί κ. Σουλτς, σοκάρουν. Ο Αιγύπτιος φερόμενος ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης του υπόσχεται ότι μπορεί να του κάνει τζίρο ακόμα και 1 εκατ. τον μήνα. Του δηλώνει ότι μετά τον πρώτο μήνα της συνεργασίας τους θα αποκατασταθεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη, αφού φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με την ιδιοκτησία του φαρμακείου στην Καλλιθέα.

Οι συνομιλίες είναι αποκαλυπτικές:

Deyab Hussein MRB: Εντάξει; Κι αν οποιοσδήποτε κάνει τη δουλειά όπως εγώ, θα την κάνει για τα επόμενα 10.000 χρόνια.

Hadicon AG Health Care: Ναι, ναι, φυσικά. Ας… εάν αργά αλλά συστηματικά συνεχίσει να έρχεται κοντά, όπως…

Deyab Hussein MRB: Αγαπητέ μου, αγαπητέ μου κύριε Σουλτς, και 40.000 και 50.000, είναι περιστρεφόμενο. Και τον μήνα με δέκα φορές, περισσότερο επαρκές, μου επιτρέπει να σου κάνω έναν τζίρο 1.000.000 τον μήνα. 50.000, 40.000, 50.000, 40.000, 50.000, 40.000 και μετά αποφάσισε, μετά το πέρας του πρώτου μήνα, και μετά ας μην υπάρξει εμπιστοσύνη μεταξύ μας εξαιτίας αυτής της γαμ…νης ιστορίας. Εγώ σε πιστεύω, εσύ δεν θέλω να με πιστέψεις και θα σου δώσω τις φωτογραφίες, θα σου δώσω τον αριθμό με τις φωτογραφίες με χειρόγραφη την επιβεβαίωση, τη δικιά μου υπογραφή και της εταιρείας μου, και επίσης την ιδιοκτησία του φαρμακείου μου. Εντάξει; Εγώ είμαι υπεύθυνος ενώπιόν σου. Αλλά ποτέ από εμένα δεν θα ακούσεις ή θα μυρίσεις, έχω να κάνω με τους καλύτερους ανθρώπους, ή ότι έχω δυσκολίες ή ότι έχω να κάνω με ανεπίσημα ή ψεύτικα προϊόντα. Εντάξει;

Hadicon AG Health Care: Ναι, ναι. Οχι.

Deyab Hussein MRB: Ποτέ.

Hadicon AG Health Care: Φυσικά και όχι. Δεν σου επιτρέπεται να κάνεις κάτι άλλο, όπως δεν μου επιτρέπεται να κάνω άλλο, όπως στην υπόθεση με το Avastin. Εχουμε αρκετά, έχουμε αρκετά με τις Αρχές για να φροντίζουμε o ένας τον άλλο. Εντάξει;

Deyab Hussein MRB: Αυτό είναι, αρκετά, αρκετά. Ναι, αρκετά, αρκετά. Εντάξει;

Hadicon AG Health Care: Εντάξει, κράτα με ενήμερο, κράτα με ενήμερο.

Deyab Hussein MRB: Ετσι έχει η ιστορία. Γι’ αυτό τον λόγο, γι’ αυτό τον λόγο, ό,τι έχεις είναι στο e-mail σου, αυτό είναι η κανονική πραγματικότητα, διαθέσιμο στοκ, ακόμη, ακόμη η Δανία, δανέζικο, δανέζικο Revlimid στο στοκ μου. Αγαπητέ μου, τι χρειάζεσαι παραπάνω; Τι, χα χα, κύριε, κύριε, δεν έχω να κάνω με τον γαμ…νο φίλο σου, καθόλου, ξέχνα το, όχι.

Hadicon AG Health Care: Χα χα χα χα!

Deyab Hussein MRB: Εχω να κάνω με τους βασιλιάδες. Με τον βασιλιά του…

Hadicon AG Health Care: Νομίζω, νομίζω πως δεν έχεις να κάνεις με κανέναν άλλο!

Deyab Hussein MRB: Τι;

Hadicon AG Health Care: Κύριε, είμαι σίγουρος πως δεν έχει να κάνει κανέναν άλλο.

Deyab Hussein MRB: Δεν ξέρω, δεν ξέρω.

Hadicon AG Health Care: Ναι, φυσικά όχι.

Deyab Hussein MRB: Αλλά το θέμα είναι ακριβώς εδώ, το θέμα είναι ακριβώς εδώ. Εχω να κάνω με τον βασιλιά αυτού του χονδρικού διεθνούς εμπορίου. Στείλ’ τους e-mail, ξέρουν το όνομά μου. Δεν τους ήξερα πριν. Εχω να κάνω με την εταιρεία, εντάξει, που λέγεται Strausszen Pharma. Απλά στείλ’ τους e-mail με το όνομά μου, έρχονται σε μένα από τη Λιθουανία και από τη Μολδαβία και από τη Λετονία, ποια είναι. Εντάξει; Ξέρουν το όνομά μου, δεν πήγα για κανέναν. Αλλά για μένα δεν είναι αρκετό.

Αποκαλυπτική είναι και η συνομιλία του Αιγύπτιου με την υπάλληλο του φαρμακείου Σταυρούλα Καλαματιανού:

Deyab Hussein MRB: Φτιάξ’ το ακριβώς και στείλε όλη τη γενική λίστα στον Δρ. Haj και μετά ειδικά πες του «παρακαλώ, απαντήστε με την τιμή», να σου δώσει όλες τις ακόλουθες τιμές.

Στ. Καλαματιανού: Εντάξει.

Deyab Hussein MRB: Και δώσε μόνο την τιμή της Colomycin 1.000.000 και 2.000.000. Να μας δώσει τιμή του 26 200 13,50 ευρώ. Και Colomycin 1.000.000 21,50 ευρώ και Colomycin 2.000.000 35 ευρώ. Οχι ευρώ, λίρες Αγγλίας. Ολα σε λίρες.

Στ. Καλαματιανού: Να αναφέρω αυτές τις τιμές στον Δρ. Haj;

Deyab Hussein MRB: Ζήτησέ του να μας προσφέρει, δώσ’ του παραγγελία.

Στ. Καλαματιανού: Εντάξει.

Deyab Hussein MRB: Ζήτησέ του αυτό και για τα άλλα είδη UK. Εντάξει;

Στ. Καλαματιανού: Εντάξει.

Σε άλλη συνομιλία γίνεται η αναφορά στον γιατρό από τη Μεγάλη Βρετανία:

Στ. Καλαματιανού: Εμπρός;

Deyab Hussein MRB: Γεια σου.

Στ. Καλαματιανού: Ναι, γιατρέ.

Deyab Hussein MRB: Θυμάσαι τη συμφωνία του Δρ. Haj και του Δρ. (ακατάληπτο). Την έστειλες στον Δρ. Kowalski ή όχι;

Στ. Καλαματιανού: Οχι, δεν μου είπατε.

Deyab Hussein MRB: Γιατί; Νόμιμα, νόμιμα. Πρέπει να… Θα τον συναντήσω σε μια ώρα. Μπορείς να του τη στείλεις;

Στ. Καλαματιανού: Ναι, φυσικά.

Deyab Hussein MRB: Τη συμφωνία και το συμβόλαιο, εντάξει;

Στ. Καλαματιανού: …χθες.

Deyab Hussein MRB: Ναι, ναι. Το θυμάσαι;

Στ. Καλαματιανού: Ναι, ναι, την έχω.

Deyab Hussein MRB: Τη συμφωνία…

Στ. Καλαματιανού: Ναι, εντάξει.

Deyab Hussein MRB: Θυμάσαι;

Στ. Καλαματιανού: Ναι, ναι, τη στέλνω αμέσως.

Deyab Hussein MRB: Εντάξει, εντάξει, ευχαριστώ πάρα πολύ, κυρία Σταυρούλα.

Στ. Καλαματιανού: Ευχαριστώ, γιατρέ.

Οσο εξελίσσεται η έρευνα, διαπιστώνεται ότι το εύρος και το βάθος του κυκλώματος είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι είχε αρχικώς φανεί…

Εξελίξεις στο θρίλερ με τη μυστηριώδη εξαφάνιση στο Λαϊκό

Εντοπίστηκαν η γιατρός και ο δημοσιογράφος σύζυγός της

Θέμα χρόνου οι συλλήψεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που αποκάλυψε η «Νέα Σελίδα» με την εξαφάνιση-θρίλερ της γιατρού του Λαϊκού Νοσοκομείου Βασ.Βαμ. και του δημοσιογράφου συζύγου της Στ.Θ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το ζευγάρι εντοπίστηκε εντός της Ελλάδας και είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω συνέχεια, σε συνδυασμό με συγκεκριμένους χειρισμούς… Οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει και τους ανθρώπους που υποθάλπουν τη γιατρό, εναντίον της οποίας έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η γιατρός εργαζόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο επί περίπου δέκα χρόνια. «Ηταν παιδί του Λαϊκού», μας είπε έγκυρη πηγή του νοσοκομείου και γι’ αυτό τον λόγο οι δύο πανεπιστημιακοί γιατροί τής είχαν εμπιστευτεί τους κωδικούς τους αλλά και τις σφραγίδες προκειμένου να συνταγογραφεί τα ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα. Η ίδια, πάντως, και το περιβάλλον της φαίνεται ότι επιρρίπτουν τις ευθύνες για την παράνομη διακίνηση στους γιατρούς που ήταν υπεύθυνοι και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Οι λογαριασμοί τόσο της γιατρού, για την οποία φημολογείται ότι έχει υψηλές καταθέσεις στην τράπεζα, όσο και των άλλων εμπλεκομένων προσώπων γίνονται φύλλο και φτερό. Επίσης, για άλλη εμπλεκόμενη το περιβάλλον του Λαϊκού Νοσοκομείου κάνει λόγο για πολυτελή βίο, παρά το γεγονός ότι ούτε η ίδια ούτε η οικογένειά της (σύζυγος κ.ο.κ.) διέθεταν τα ανάλογα μέσα.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι, μετά την αποκάλυψη της «Νέας Σελίδας» για την εξαφάνιση, νέες έρευνες στο Λαϊκό Νοσοκομείο αποκάλυψαν ότι περίπου 200 πλαστές συνταγές μόνο στα εξωτερικά ιατρεία του Λαϊκού συνταγογραφήθηκαν με τους κωδικούς δύο συγκεκριμένων γιατρών.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη οι Αρχές εντόπισαν σε σπίτι που ανήκει σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση των αντικαρκινικών έντεκα κούτες με αναβολικά χάπια.

Το ισόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στην περιοχή της Πεύκης, ανήκει τόσο στον Ε.Β. όσο και σε στενό συγγενή του. Η έφοδος έγινε κατόπιν παραγγελίας του ανακριτή για κατ’ οίκον έρευνες στους εμπλεκόμενους με το κύκλωμα των αντικαρκινικών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε και σε δεύτερη παράλληλη επιχείρηση σε σπίτι στην Κηφισιά. Τώρα οι Αρχές εξετάζουν πιθανή διασύνδεση των δύο υποθέσεων.

ΕΦΟΔΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Κατασχέθηκαν αναβολικά σε μια αποθήκη και ένα σπίτι

Εφόδους σε αποθήκες και σπίτια που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα για να αποθηκεύουν τα κλεμμένα -και όχι μόνο- σκευάσματα των δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποίησαν τα τελευταία 24ωρα οι διωκτικές Αρχές.

Ανδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις, «εισέβαλαν» σε δύο χώρους σε Πεύκη και Κηφισιά. Σε αποθήκη στην περιοχή της Πεύκης, η οποία ανήκει σε πρόσωπο που συνδέεται με τον υπαρχηγό της οργάνωσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν έντεκα κούτες γεμάτες αναβολικά φάρμακα. Οι αστυνομικοί έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το ακίνητο στην οδό Ν. Πλαστήρα κατόπιν εντολής της ανακρίτριας και κατέσχεσαν τις ουσίες που προορίζονταν για αθλητές και θα απέφεραν μεγάλα κέρδη στα μέλη του κυκλώματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο χώρος ανήκει σε άτομο του στενού περιβάλλοντος του 64χρονου Εμμανουήλ Βαρβέρη, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στα βόρεια προάστια όμως πραγματοποιήθηκε μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν σε σπίτι συγγενικού προσώπου μέλους του κυκλώματος. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν πέντε κούτες με αναβολικά, 250 πολύτιμους λίθους, ατζέντες με ονόματα και σημειωματάρια.

Από τα αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύεται πλέον ότι το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του και σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είναι πεπεισμένοι ότι τα μέλη της σπείρας είχαν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα διακίνησης παράνομων αναβολικών σκευασμάτων. Οι κατασχεθείσες ουσίες στάλθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων προκειμένου να ελεγχθούν και να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ψευδεπίγραφα φάρμακα.

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 50 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 20/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου