Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

Κλειδώνουν όλα στο Eurogroup της Πέμπτης...



«Τo Eurogroup έχει παρουσιάσει έναν κατάλογο με τα μέτρα για το χρέος στη δήλωση του Ιουνίου του 2017. Το πρόγραμμα θα λήξει στις...
20 Αυγούστου του 2018» τονίζεται στην ημερήσια διάταξη

Στην τελική ευθεία πριν από τη συνολική λύση της 21ης Ιουνίου, η οποία θα συνοδεύσει τη χώρα μας στη μεταμνημονιακή περίοδο, βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές με το κύριο μενού να αφορά τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Πήγε πολύ καλά» η τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών με την παρουσία των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη, Έφης Αχτσιόγλου και Δημήτρη Λιάκου. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η πορεία υλοποίησης των 88 προαπαιτουμένων της τέταρτης αξιολόγησης.

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος μετείχε σε αυτή, «πήγε πολύ καλά, απομένουν 2- 3 ζητηματάκια τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα» (π.χ. αλλαγές διοικήσεων σε ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και η μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής), τα οποία δεν θα εμποδίσουν την υποβολή από τους θεσμούς της «Έκθεσης Συμμόρφωσης» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε πρόσφατα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, η δόση αναμένεται να είναι 10- 12 δισ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για το «μαξιλάρι ασφαλείας» μετά το πρόγραμμα.

Από ελληνικής πλευράς στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Το Eurogroup της 21ης Ιουνίου

Το πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα, το ύψος της τελευταίας δόσης των δανείων και τα πιθανά μέτρα για το χρέος είναι οι βασικές αποφάσεις που καλείται να πάρει το Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Μάριο Σεντένο.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που ανάρτησε στο twitter o M. Σεντένο, το ελληνικό ζήτημα είναι το πρώτο σημείο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου